Hirdetés

Gaming: Mentéseket árult egy hacker, letartóztatták érte

Kattant a bilincs a hacker csuklóján.

Hirdetés

Egy 27 éves férfi azzal foglalkozott, hogy ultimate mentéseket árult teljesen illegális keretek között a Zelda: Breath of the Wildhoz. A Nintendo valaha volt egyik legsikeresebb videójátékához rengetegen kerestek olyan fájlokat, amelyek boostolják a statjaikat és a képességeiket. Az elkövetőt végül utolérte a rendőrség, majd eljárás indult ellene tisztességtelen verseny megsértéséért.

Egy-egy ilyen módosított mentést 3500 yenért, azaz nagyjából 10 000 forintért értékesített a férfi. Összesen közel 30 millió forintos bevételre tett ezzel a kereskedéssel szert, amely tevékenység egészen 2019 decemberéig nyúlik vissza. A tokiói bűnös konkrétan hirdetést adott fel 2021 áprilisában, hogy nála megtalálhatóak ezek a speciális mentések. Az egyik érdeklődő maga a niigatai rendőrség volt, akik gyorsan lebuktalták a hackert.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nintendo Switchen a mai napig óriási népszerűségnek örvend, 2021 márciusában az eladások már meghaladták a 22 millió példányt, amihez jön még közel két millió, amit Wii U-ra értékesítettek. A kritikusok és a rajongók szerint a valaha volt egyik legjobb játékot készítette el a fejlesztőcsapat, nem véletlen, hogy a játékosok szeretnének minden elérhető eszközzel, akár illegális mentésekkel még többet kihozni a programból.

Tanulság, hogy nem érdemes sem vásárolni, sem készíteni ilyen illegális mentéseket, fájlokat és szoftvereket, mivel a tisztességtelen előnyhöz jutást jogszabályi keretek között definiálták, így szankcionálják a legtöbb országban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Nintendo)

Neked van Nintendo Switch konzolod?

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • kgabi3602 1 hónapja
    Szánalmas, hogy az emberek mi mindenből pénzt akarnak szerezni
    0 0 Válasz
  • PalFeed 1 hónapja
    .
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés