Hirdetés

Valósághűbb fekete színnel, de OLED nélkül érkezhetnek a 480Hz-es gaming kijelzők

Bár a 360Hz is nemrég kezdte el térnyerését, az LG és az AU Optronics már a 480Hz felé nézelődik.

Hirdetés

A képfrissítési ráta kétség kívül az egyik legfontosabb tényező a gaming monitorokat illetően. Bár a 360Hz-es kijelzőkkel még mindig az ismerkedési fázisban vagyunk, úgy néz ki, ennél még magasabb számokkal is találkozhatunk majd. A Sweclockers értesülései szerint ugyanis az LG és az AU Optronics is kitűzte célul, hogy 2022 végétől már gyártósorra tenné a 480Hz-es perifériákat, 2023-ban pedig piacra is kerülnének ezek az eszközök.

Az ötlet már korábban is létezett, teszteltek már ekkora képfrissítéssel kijelzőt, igaz nem a legnépszerűbb fullHD, hanem 960x540-es felbontáson. A nagy időbeli távolság miatt a legújabb eszközökkel kapcsolatos tulajdonságok közül sok részlet nem is ismert, egyelőre annyit lehet sejteni, hogy a célok között szerepel a DisplayHDR 400 támogatottsága is.

Az LG ezen kívül szintén dolgozik azon, hogy a kijelzők sokkal valósághűbb, tisztább fekete színt jelenítsenek meg, viszont az OLED technológiát elhagyva, amellyel manapság már inkább televíziókészülékekben találkozhatunk és egyre kevésbé a gaming monitorokban. Bár nagyon sok OLED kijelző közül válogathatunk a boltokban, a gyártási költségeket a magasabb képfrissítési ráta dobja meg. Ha viszont az IPS Blacknek nevezett új kijelzőtípus helyettesíteni tudja, vagy csak nagyon minimálisan tér el az OLED-től, az akár általánosságban is áttörést jelenthet a piacon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés