Battlefield 2042: Megjelenési dátum, pályák, játékmódok és minden infó egy helyen

Battlefield 2042: Megjelenési dátum, pályák, játékmódok és minden infó egy helyen

A Battlefield-sorozat ősszel érkező új részéről alább találhatsz összegyűjtve minden fontos információt.

Újabb epizódjához érkezett a DICE népszerű FPS-sorozata, amely a Battlefield 2042 nevet viseli. A Call of Duty-val egyetemben a Battlefield továbbra is az egyik legnépszerűbb FPS-sorozat, a rajongók pedig izgatottan várják a legújabb részt, főleg azok után, hogy 2020-ban nem jelent meg Battlefield játék.

Sokáig maradt csendben az EA a BF2042 kapcsán, június 9-én azonban egy trailer videóval előbb a játék neve is biztossá vált, a 2021-es E3-on pedig további információk láttak napvilágot. Vegyük át összegyűjtve mindet, hogy mit is tudunk eddig a sorozat hamarosan érkező új tagjáról.

Megjelenési dátum

A dátum már június 9-én napvilágot látott, a Battlefield 2042 2021. október 22-én jelenik meg teljes játékként. Azok a játékosok, akiknek elérhetővé válik korai hozzáférésű státuszban, azok már október 15-étől belevághatnak a harcokba.  Bár olyan pletykák is felütötték a fejüket, hogy késni fog a játék, az EA és a DICE biztosított mindenkit, hogy a fejlesztés a tervek szerint halad, nem lesz csúszás. Sőt, az EA Playen július 22-én azt is megerősítették, hogy szeptemberben egy nyílt béta előzi meg a megjelenést, erről, illetve a korai hozzáférésről a cikkben később bővebben is olvashatsz.

Trailer videók

Fentebb a játék bemutatóvideóját már megtekinthettétek, de nem ez az egyetlen videó, ami napvilágot látott. A 2021-es E3-on ugyanis a játékmenet is bemutatásra került, ami alapján egyszerre akár 128 játékos is harcolhat egymás ellen és egymással (konzolon ez a létszám 64-ben lesz limitálva).

Az EA Playen ráadásul a Battlefield Portal is bemutatásra került, melyet az alábbi videó prezentál jobban:

Hol és mikor játszódik a játék?

Egy modern éra fog megelevenedni a harcmezőkön, a történet szerint a konfliktus az USA és Oroszország között alakult ki. Az élelmiszer, energia és a tiszta víz hiánya miatt a Föld legtöbb nemzete óriási küzdelmet vív a túlélés érdekében, a legnagyobb harcokat pedig ez a két ország vívja egymással.

A két szuperhatalom mellett azonban a játékosok úgynevezett Specialisták is lehetnek, akik akár mindkét félnek is dolgozhatnak, ugyanis nem szeretnének egyik zászló alá sem elköteleződni.

Pályák és játékmódok

A Battlefield 2042 három különböző módot ajánl fel a játékosnak, amelyben bele tud vágni a harcba. Bár a sorozatot régóta követők ráismerhetnek ezekre, a DICE nagyobb változtatásokat eszközölt rajtuk, javítva a játékélményt.

All-Out Warfare

Ez a játékmód a kedvelt Conquest and Breakthrough továbbfejlesztése, amely a legnagyobb pályákkal akár 128 játékosnak is helyet tud biztosítani. Az All-Out Warfare annyiban tér el, hogy folyamatosan változik az időjárás, illetve az ellenség mellett a domborzati viszonyok is veszélyt jelenthetnek a játékosra nézve.

Hazard Zone

A Hazard Zone egy teljesen új csapatalapú játékmód, amely ezzel a résszel kerül bele a Battlefield-játékokba. Ugyan az EA még nem osztott meg részleteket a módról, azt viszont egyértelműen leszögezték, hogy teljesen eltérő lesz az All-Out Warfare-től.

Battlefield Portal

A fenti trailer videóban már bemutatásra került az EA Play Live-on ismertetett játékmód. A Portal ugyanis számtalan eszközt ad a játékos kezébe, amivel a saját játékmódjukat tudják elkészíteni. Többféle pálya, fegyver és autó közül lehet választani akár korábbi Battlefield címek közül is, amelyekkel elkészíthetsz bármit, amit szeretnél.

(A kép forrása: EA/DICE)

Ami pedig a pályákat illeti, hét eltérő helyszínen lehet küzdeni az All-Out Warfare játékmódban (zárójelben, hogy melyik valódi helyszínről lett mintázva):

  • Kaleidoscope (Sogdo, Dél-Korea)
  • Manifest (Szingapúr)
  • Orbital (Kourou, Francia-Guyana)
  • Discarded (Alang, India)
  • Renewal (Kelet-Szahara, Egyiptom)
  • Hourglass (Doha, Katar)
  • Breakaway (Antarktisz)

Ezen kívül azonban 6 klasszikus pálya is visszatér korábbi részekből, ezek a következők:

  • Battle of the Bulge (BF 1942)
  • El Alamein (BF 1942)
  • Arica Harbor (Bad Company 2)
  • Valparaiso (Bad Company 2)
  • Caspian Border (Battlefield 3)
  • Noshahr Canals (Battlefield 3)

A további BF2042 infókat a következő oldalon találod!

Specialisták

Ebben a játékban mutatkoznak be az ún. Specialist karaketerek, mindegyiknek különböző képessége lesz, amelyet a saját előnyére fordíthat. Ezen kívül a felszerelésük is teljes mértékben személyre szabhatóak lesznek, hogy minél jobban illeszkedjen a játékos ízléséhez.

A képen az egyik specialista, Casper látható (még nem végleges). (A kép forrása: DICE/EA)

Nyílt béta, játékverziók

Háromféle kiadásban lesz beszerezhető a Battlefield 2042, ezek az alábbiak lesznek:

  • Standard Edition - 59.99$ (PS4, Xbox One és PC), 69.99$ (PS5, Xbox Series X/S)
  • Gold Edition - 89.99$ (PC), 99.99$ (konzol)
  • Ultimate Edition - 109.99$ (PC), 119.99$ (konzol)

A Gold és Ultimate Edition esetén korai hozzáférésben is elindíthatod a játékot október 15-től. A Gold Editionnel különböző fegyverekhez kaphatsz skineket, valamint a Year 1 Pass, valamint 4 specialista, 4 battle pass, illetve három skincsomag is a tiéd lehet. Az Ultimate Editionhöz ezen felül jár még egy Midnight Ultimate névre keresztelt bundle, egy hivatalos Digital Artbook, illetve egy soundtrack is a tiéd lehet.

Ráadásul ha bármely verziót előrendeled, akkor a nyílt bétában is részt vehetsz szeptemberben. Ennek a pontos időpontja jelenleg ismeretlen.

Cross-platform

A cikk végén pedig vessünk egy pillantást a cross-platformra. Jelenleg tesztelés alatt áll és a fejlesztők nem tudják garantálni, hogy a megjelenés pillanatától kezdve elérhető lesz, a terv viszont az, hogy az alábbi módon fog működni:

  • A PC játékosok az Xbox Series X/S, valamint a PS5 játékosokkal játszhatnak együtt;
  • Az Xbox One játékosok a PS4 játékosokkal játszhatnak együtt;
  • A next-gen konzolok, valamint a PC, és az Xbox One, valamint a PS4 között viszont nem lesz crossplay.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te tervezed hogy megvásárolod a Battlefield 2042-t?