Pasha: Meg akartam mutatni, hogy az e-sport és a sport tökéletes kombó

Pasha: Meg akartam mutatni, hogy az e-sport és a sport tökéletes kombó

Te részt vennél Pasha Gaming táborán?

Aligha van olyan Counter-Strike szerelmes, akinek be kéne mutatnunk Jarosław Jarząbkowskit vagy ahogy mindannyian ismerjük, pashát. A lengyel legenda már 2014-ben letette névjegyét a legjobbak között, az akkori Virtus.pro-val számos bajnoki címet, köztük egy Major győzelmet is gyűjtött, ugyanebben az évben pedig a HLTV top 20-as listáján is a 3. helyre ért fel.

Eredményei mellett pedig ugyancsak számos rajongót gyűjtött óriási szívével, rendkívül közeli, mindig barátságos stílusával, a mára már ikonikus angoljával és persze sportkedvelő életével, azzal a filozófiájával, hogy a gép előtt ülő e-sportolók is lehetnek teljesen egészségesek és a hagyományos értelemben vett sportkedvelők. Ennek a jegyében indult most el az első Pasha Gaming Camp is Lengyelországban, ami azonnal óriási siker lett.
Pedig sokan nem hittek benne. Pasha, saját bevallása szerint, már hosszú évek óta tervezte ezt a projektet, de az aktív e-sportolói élet mellett egyszerűen nem jutott rá ideje, az utóbbi hónapokban pedig a koronavírus odázta el a tábort. Most azonban végre meg tudta valósítani ezt az álmát is, még akkor is, ha sokan már előzetesen kudarcra ítélték, mondván nem lesz olyan gyerek, aki a nyarat a monitor helyett egy ennyire aktív táborban töltené.

Papito alaposan rácáfolt a kétkedőkre, a 100 fős táborba potom 3 perc alatt elkelt az összes jegy!

A hét napos táborban nem csak az e-sport, de a hagyományos sportok is fontos szerepet kaptak. Napi 3 órát foglalkoztak e-sporttal, az egyéni és a csapatmunka fejlesztésével, amiben persze nem csak pasha segített, de a profi e-sport leghíresebb edzői és régi csapattársai, Janusz "Snax" Pogorzelski és Kuba "Kubik" Kubiak is.
Az es-port után pedig sokszínű és folyamatos sportprogramok következet, többek között Papito saját thai box edzője, Dawid Nowak tanította a gyerekeket. Minden nap reggel 7:30-kor volt ébresztő, de egy órával előtte már önkéntes futó csapatok alakultak. Minden gyakorlatot, minden edzést közösen csináltak, mindenkit ugyanúgy segítettek a profik.
A délelőtt nagy részében a CS:GO-é volt a főszerep, utána viszont mindenki visszatért a fizikai sportokhoz. Thai box, kerékpározás, túrázás, bármi amit csak el tudunk képzelni, ráadásul a pihenést sem vették félvállról. Délutánonként és esténként akár a természetes forrásokból fenntartott termálmedencékben is lazíthattak a táborozók.

A Pasha Gaming Camp első felvonása óriási siker lett, nem csak a résztvevő gyerekek, de a közösség között is. Rengeteg érdeklődnek a folytatás után, de egy idősebbeknek szánt táborról is. Sőt, pasha azt is elárulta, hogy a tervei között szerepel az is, hogy a tábort nemzetközi szintre tudja emelni, hogy később ne csak a lengyel közösség élvezhesse.

"Rengeteg hozzám hasonló őskövület írt nekem, hogy miért nem az ő idejükben volt ilyen tábor. Az ő gyerekkorukban egyszerűen nem volt ilyen. Sokan irigykednek, de rengeteg a segítő kéz, a támogatás, a dicsérő szó. Sokan elismerik amit mi itt létrehoztunk." - mondta a VP egykori sztárja, pasha.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz és a cikkben használt képek forrása: facebook.com/pashagamingcamp

Kövess Minket!