Önhibáján kívül kerülhet kispadra Smooya?

Richard Lewis jelentése szerint teljesen spanyol felállásra vált a Movistar Riders, aminek most a brit AWP-s issza meg a levét.

Richard Lewis forrásai szerint a Movistar Riders hamarosan bejelenti, hogy smooya kispadra kerül, mert teljesen spanyol felállást akar építeni a szervezet - közölte tegnap este a Dexerto. Igazán meglepő fordulat ez, hiszen a brit játékos gyakorlatilag a lelke a csapatnak, sztárjátékosként az ő AWP-s teljesítményei tették fel a Movistart a térképre: az év elején még a top 30-ba is bejutottak smooya játékának köszönhetően.

A szervezet döntésére maga smooya is tett utalást nemrégiben, egy azóta törölt klipben azt mondta, "hamarosan öt spanyol zászlót fogtok látni". Az elmúlt hetekben már megindult a mozgolódás a Movistar Riders CS:GO csapata körül, július végén steel, a brazil származású irányító szintén kispadra került, valamint szerződést bontottak Shokzzal.

Richard Lewis forrásai szerint a döntést az utóbbi idők rossz eredményei indokolták, ami nem tűnik teljesen megalapozottnak a részükről, mert ugyan az ESEA Premieren 11-12. helyen végeztek, de bejutottak a BLAST Premier Showdownra. Smooya karrierje szempontjából pedig igen érdekes fordulatot hozhat az újabb csalódás, hiszen már korábban belebegtette, ha nem kap ajánlatot valahonnan, akkor inkább elmegy Valorantozni. Tegyük hozzá, azt is kihangsúlyozta, hogy szívesebben lenne CS:GO profi, de érthető a frusztrációja.

A 2019-es BIG-es távozása óta smooya karrierje nem volt túl szerencsés. Először csatlakozott az észak-amerikai Chaoshoz, ami a koronavírus-járvány miatti utazási problémák miatt nem tartott sokáig, majd a c0ntacttal próbálkozott Európában, de a szervezet hátrahagyta őket. Annyi pozitívum van a mostani helyzetében, hogy a Movistar Riders állítólag hajlandó egy jelképes összegért elengedni a játékost, tehát aligha lesz probléma a kivásárlásából.
De ehhez ajánlatot kell kapnia valahonnan, ami a rosszhíre miatt nem lesz egyszerű - a scene-ben sokan a Rat Kingnek, vagyis a patkány királynák hívják Smooyát. Richard Lewis a Return Of By The Numbers tegnapi adásában azt mondta, szerinte a fnatic lehetne a legjobb hely Smooyának jelenleg - nemrég ugyanis két brittel, ALEXszel és meziivel bővült a keretük. Smooya kapcsán közismert, hogy nehezen illeszkedik be, a BIG-ből is leginkább ezért távozott, szóval logikus spekulációnak hangzik, hogy tapasztalt és tehetséges honfitársak mellett talán megszelídithető lenne. De Lewis és Thorin szerint a G2 is megfontolhatná a szerződtetését, ugyanis KennyS távozása óta nincs állandó AWP-sük, és láthatóan NiKo egóját is sikerült valamelyest helyretennie Ocelotenak.

Frissítés: A Movistar Riders hivatalosan is bejelentette, hogy smooya a kispadra kerül. Ezen felül három új spanyol játékost szerződtettek, SunPayust, dav1got és DeathZzt, így mostantól spanyol egynemzetiségű a gárda.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!