Twitch: Eldőlt egy fontos kérdés a szerencsejátékos tartalmak kapcsán

Twitch: Eldőlt egy fontos kérdés a szerencsejátékos tartalmak kapcsán

Néhány napjuk van a streamereknek, hogy a csatornájukat átalakítsák az új szabályozás értelmében.

Törekedik a Twitch arra, hogy olyan tartalmak kerüljenek fel az oldalra, amelyek minden csoport számára megfelelőek. Többek között a nyilvános meztelenkedés, a rasszizmus, az erőszak minden formája tiltott, azonban a szerencsejátékokkal kapcsolatban eddig nem tudtak dűlőre jutni. Az új szabályozás értelmében majdnem minden maradhat a régiben, azaz továbbra sem tiltott kaszinózni élő adásban, de néhány sokak által használt dolgot betiltanak a következő héttől kezdve.

Mit tilt be a Twitch a szerencsejátékok kapcsán?

A legújabb szabálymódosítás értelmében a streamereknek tilos olyan linkeket és referral kódokat szponzorált tartalomként megosztani, amelyek félkarú rablózásra, rulettre vagy kockázásra buzdítanak. Ezeknek az eltávolítására augusztus 17-éig van idejük a tartalomgyártóknak, utána kaphatják a büntetést érte.

Ez csak az első lépés a szigorítások irányába, ugyanis a Twitch kijelentette, hogy folyamatosan monitorozzák a szerencsejátékos tartalmakat. Ha a továbbiakban is olyan visszajelzéseket kapnak a közösségtől, amelyekben arra kérik őket, hogy teljesen tiltsák be ezt a műfajt, akkor könnyedén előfordulhat további korlátozások bevezetése. Mind a magyar, mint a nemzetközi csatornákon beleszaladhattok kaszinózásokba, amelyek főleg az elmúlt hónapban szaporodtak el gomba módjára. A nagyobb twitchesek közül többen felszólaltak amellett, hogy teljesen tiltsák be ezeket a gambling tartalmakat, de a Twitch egyelőre még nem szánta el magát erre a drasztikus lépésre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Alphacoders)

Kövess Minket!



Te belefutottál már Twitchen szerencsejátékos/kaszinós adásba?