ESL Pro League: Az Esport1 stábjának tippei

ESL Pro League: Az Esport1 stábjának tippei

Szerinted melyik csapat lesz az ESL Pro League 14. szezonjának legjobbja?

A Mikulás érkezéséig még aludnunk kell párat, nem úgy az ESL Pro League 14. szezonjának kezdetéig! Hétfő kora délután már indul is a szezon, ahol a világ legjobb 24 csapata csap majd össze, több, mint egy hónapon át. Rengeteg profi meccs vár ránk a következő hetekben, reményeink szerint pedig nem egy meglepetés és a végletekig szoros összecsapás lesz azok között. Ennek kapcsán kérdeztük az Esport1 és az Esport1TV stábjának tagjait, méghozzá arról, hogy szerintük kik lesznek a legjobbak és melyik alakulatok azok, amelyek nagy reményekkel indulnak, de jó eséllyel alulmaradnak majd.

k1smagyar szerint:

Akik nagyot mehetnek

Sinners – Oskar és csapata hatalmas utat tettek meg azért, hogy most itt lehessenek. Brutálisan nagy aktivitási rátával játszanak, ráadásul nem egyszer végig verték az egész Tier 2-t oda-vissza, így biztosra mondhatom, hogy a legnagyobb versenyt saját életében nem fogja a Sinners félvárról venni.

OG – utoljára az IEM Summeren sikerült dobogós helyet elérniük, Kölnre be se jutottak, így szerintem nagy a bizonyítási vágy az OG háza tájékán, ez a mostani ötös pedig nagy potenciállal rendelkezik, érdemes lesz őket követni.

És akik nagyot bukhatnak

fnatic – A fnatic új, 2 brittel kiegészült ötöse most fog bemutatkozni. Nagyon kétes azonban, hogy hogyan fog ez elsűlni, Alex a C9-nél és nagy promóval indult neki, és elég csúfos vége lett, ráadásul ő fog irányítani, így reméljük nem lesz nagy a nyomás…

tbr szerint:

A Na'Vi megnyeri az EPL-t

A Na'Vi az egyértelmű favorit jelenleg minden versenyen, ahol a szerverre lépnek, és az esetükben csak a győzelem számít jó eredménynek. Igazából ennek kellene lennie a sztenderdnek, amikor s1mple a csapatodban játszik, de láttuk az elmúlt 5 évben, hogy ez sem elég. Viszont az IEM Kölnön végre teljesen beért a gárda minden tagja, és jelentősen javultak a támadásaik időzítései is, ami a legnagyobb kritika volt velük szemben nagyjából egy örökkévalóság óta. Most pedig eljutottak arra a pontra, ahol egyszerűen felfoghatatlannak tűnik számomra az, hogy ne tudnának valami hasonlót villantani a nyári szünet utáni első versenyen, és ne nyernék meg az egész tornát gond nélkül.

Persze ott motoszkál a fejemben, hogy akárhányszor ilyen helyzetbe került a Na'Vi a múltban, és a szakértők is elkezdték felhypeolni őket, valahogy sikerült elrontaniuk mindent, ami korábban működött. De hiszem, hogy végre olyan magasra emelkedtek, ahonnan nem lehet akkorát zuhanni, hogy egy kölni sikert egy EPL-es csoportkiesés vagy valami hasonlóan lehangoló eredmény követne. Pláne, amikor évek óta most érkezett el a legjobb esély egy Majortrófea elhódítására. (Valószínűleg most sikerült megjinxelni az egészet, és a Na'Vi soha többé nem nyer semmit.)

A NIP pofára esik (megint)

Cristiano Ronaldo, Majorgyőzelem Stockholmban, 5 lépéssel jobb háttértámogatás az Astralishoz képest - csak néhány dolog, ami a NIP szerint a zsebükben van, valójában meg a PayPalben sincs (aki érti, érti). Device leigazolása, és minden, ami azóta történt a svéd org körül, egyszerűen nem profi esportversenyekre, hanem valami ZS-kategóriás szitkomba illenek. A flashpointos botránytól kezdve a fiatal akadémiajátékosok túl korai promótálásán át a teljesen felelőtlen ígéretekig, egyszerűen semmi sincs, ami azt támasztaná alá, hogy a NIP rendszeresen labdába rúghatna bármelyik top 5 csapattal. Device pedig lassan rá fog jönni, hogy akármennyire is szeretné azt hinni vagy ő, vagy az org, de ő nem egy playmaker játékos, mint s1mple vagy NiKo, akik egyedül képesek eldönteni meccseket, hanem sokkal inkább egy ZywOo, aki mellé játékosok kellenek, hogy előkészítsék a szituációkat, ahol aztán remekelni tud.

Magára az EPL-re fordulva, valószínűleg ismét LNZszal játszik a NIP, ami nem túl bíztató jel. Ne legyen félreértés, semmi értelme nincs őt megkövezni a csapat teljesítményéért, amikor egy fiatal, fejlődő játékosról van szó, akit a szervezet túl korán tett be a nagyfiúk közé (mint ahogyan ztr-t is). Szegény lehet azt sem tudja, hogy holnap melyik mezben ül majd a gépe elé, mert nem végleges a pozíciója, nem igazi tagja a csapatnak, ez pedig csakis a NIP felelőssége.

Egyszerűen ugyanaz az érzés kezd elfogni a NIP kapcsán, mint annak idején, amikor az ötödik embert cserélgették, mert az majd megold mindent. Lesznek versenyek, ahol ez jobban jön ki (mézeshetek, NIP magic, hívhatjuk bárhogyan), de lesznek olyanok is, ahol borzalmas véget ér majd, és a kölni produkciójuk után szerintem most inkább utóbbi várható tőlük, megint. Nem az EPL D-csoportja a legerősebb, sőt - csak a Gambit van előrébb a HLTV-ranglistán -, de a NIP jelenleg úgy fest, hogy el-el tudnak csenni egy-egy értékes győzelmet jobb csapatoktól, majd simán kikapnának akár egy TeamOne-tól is valami banális hiba miatt - egyszerűen hiányzik a kémia a játékosok között. Ezért úgy gondolom, hogy már a csoportból is csak éppen ki fognak jutni, ha egyáltalán kijutnak. De ez nem feltétlenül rossz dolog, ugyanis talán ez a pofon végre rávenné a szervezetet arra, hogy szerezzenek egy tapasztaltabb, kiforrottabb ötödik játékost a Majorig, és talán az ígéretek egy kis részét be tudnák váltani.

sziky szerint:

Feléled a Fnatic és mindenkit meglep az ENCE

2020 tavaszán még megnyerték az EPL akkori szezonját, utána viszont olyan sebességgel indult el a lejtőn a Fnatic, ami minden szurkoló szemébe könnyeket csalt. Egyelőre úgy tűnik, hogy végre rátapostak a fékre és nem kerülnek még messzebb a legjobbaktól, de, hogy tényleg így van-e, annak csak a ESL Pro League 14. szezonja lesz a megmondója. Az biztos, hogy a svédek végre belátták, hogy ragaszkodni a maradi stílusukhoz nem feltétlen kifizetődő, belátták, hogy kell a változás, méghozzá gyökeres változások. Éppen ezért dobták a teljesen svéd felállásukat, JW és Golden helyére ALEX és mezii érkezett, ráadásul keita személyében új stratégiai edzőjük is van. Csodát persze nem várhatunk tőlük, a HLTV 60. helyéről hirtelen nem lesznek Top 1, de ha az új felállás működni fog és bejutnak a rájátszásba, az már sikerként könyvelhető el a csapatnál.

Az ENCE jóideje kikerült már a tier 1-es köztudatból, mégis, ha ott vannak a legjobbak között mindig van egy-két meglepetés győzelmük. Ne felejtsük el, hogy az EPL most is online zajlik majd, ami talán még inkább segíthet majd az ENCE-nek, akiktől én ismét sok meglepetés győzelmet várok és azt, hogy az A csoport első három csapata között legyenek.

Csúnyán elhasal a FaZe

A FaZe enyhén szólva is mindenkit meglepett az IEM Köln alatt. Nem vártuk a FaZe-t ennyire előkelő helyre a LAN-on, de egy LAN nem LAN, engem még nem sikerült meggyőzniük arról, hogy hosszútávon is működik majd a játékuk. Ráadásul most visszatérünk majd az online közegbe, ráadásul bőségesen volt ideje mindenkinek kidemózni a FaZe Kölnben mutatott játékát. Véleményem szerint aligha lesz ismét újra a legjobbak között a hónapok óta szenvedő csapat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz az ESL Pro League 14. szezonjának legjobbja?

  • 29 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 7 %
  • 0 %
  • 7 %
  • 0 %
  • 7 %