Végleges eltiltást is kaphatnak a Battlefield 2042 bétájának szivárogtatói a megjelenés után

Végleges eltiltást is kaphatnak a Battlefield 2042 bétájának szivárogtatói a megjelenés után

Az EA egy titoktartási szerződést írt alá a résztvevőkkel, a zárt béta azonban így sem zökkenőmentes.

Kezdetét vette a Battlefield 2042 zárt bétája, amelyhez kevesen kaptak hozzáférést. Az EA ugyan erre a szakaszra inkább úgy tekint, mint egy "technikai teszt", számtalan videó, live stream és képernyőfotó látott napvilágot. Ezzel azonban a megosztók azt kockáztatják, hogy a teszttel véget is ér "karrierjük" a játékban, ugyanis az EA figyelmeztette őket, hogy a részvételükkel beleegyeztek abba, hogy nem osztanak meg semmilyen tartalmat a játékból.

Ami a játékban történt, maradjon is ott még egy kicsit!

Twitteren posztolt a tesztről az EA Studios Europe kommunikációért felelős vezetője. Walsh Freeman részletezte, hogyan is zajlik jelenleg a teszt, mennyien vesznek benne részt, illetve miért is tartja indokoltnak az ilyen teszteket az EA. A Tweet-posztsorozat egyik részében Walsh emlékeztette a játékosokat, hogy "titoktartás kötelezi őket a teszt során, hogy a videókat, képernyőfotókat, élő közvetítéseket" az EA szankcionálhatja. "A szabályt megszegőket nemcsak ebből a tesztből tilthatja ki az EA, de későbbieken sem vehetnek, illetve akár a [Battlefield] 2042-höz sem férhetnek hozzá soha többé."

Így sem problémamentes a teszt

Ugyan jelenleg csak a PC-s játékosok vághattak bele a játékba, az Xbox Series X|S és a PS5 is a tervek között szerepel. Előbbi konzol játékosai jelenleg is kapják a meghívókat, viszont a PS5-ös tesztet elhalasztotta az EA. Walsh erről azt nyilatkozta: kritikus hibát találtak a játékban, amely miatt kénytelenek voltak ezt a döntést meghozni. Jelenleg nincs infó arról, hogy pótolva lesz-e a Sony konzolján is a teszt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!