V4FSF 2021: Egyértelmű győzelmekkel zárult a második kvali, íme a zárt selejtező csapatai

V4FSF 2021: Egyértelmű győzelmekkel zárult a második kvali, íme a zárt selejtező csapatai

Ezen a héten már a zárt selejtezőre készülhetnek a csapatok.

Hétvégén újra a hazai CS:GO-é volt a főszerep, a V4 Future Sports Festival második magyar nyílt selejtezőjében játszhattak a csapatok, ahonnán ismét négy alakulat juthatott tovább, akárcsak az első selejtezőből. 16 ötös vágott neki a második kvalinak, amiből több hazai veterán is csatlakozott az első selejtező legjobbjaihoz.

Például gejmzilláék, akik két koszovói játékossal kiegészülve arattak két fontos győzelmet a selejtezőben. Bemelegítésként 16-0-ra kapták el az ORDER 66 játékosait Ancientön, a bejutásért játszott mérkőzésen pedig a Bald Squad volt az ellenfelük. A csapat magja az a Tishler, ReXx és micro voltak, akik a TippmixPro CS:GO Masters bajnokságában a Linkdown zászlaja alatt okoztak meglepetést számos ellenfelüknek. Ezúttal viszont alulmaradtak, a gejmzilla, sebi, camper, dementor és arbnorz alkotta mix erősebb volt, sima győzelmett arattak fölöttük Nuke-on és Mirage-on is.

Nem a Throw Potential volt az egyetlen, akik gond nélkül végigmeneteltek a selejtezőn. Szinte mindenhol egyértelmű győzelmet arattak a legjobbak, egyedül a C1 Esports és a Wakanda4ever összecsapása hozott szoros mérkőzést. A Wakanda4ever játékosai persze szerették volna hamar lezárni, Overpass után úgy tűnt, hogy ez sikerülni is fog nekik, a C1 azonban az egész kvali legnagyobb mentését mutatta be.

Overpasson nem tudtak annyira labdába rúgni, mint tervezték, Infernón pedig talán egyszer sem tudtak 2-3 körnél nagyobb előnyt kiépíteni. Ettől függetlenül a C1 nem adta fel, foggal-körömmel harcoltak Infernón, aminek ott meg is lett az eredménye, hosszabbítás árán, 36 lejátszott kör után ki tudtak egyenlíteni.

WonderG-n persze nem múlott, hiába bukták el Infit, ő így is 39-be lőtte magát. A harmadik pályán, Vertigón már nem sikerült megismételnie ezt a bravúrt, ellenben a pályaválasztással a Wakanda megszerezte magának a továbbjutást. Vertigo még mindig nincs a legkedveltebb pályák között és valószínűleg a C1 sem erre gyakorol a legtöbbet. A nagy feltámadásuk és a kiegyenlítésük után csupán 7 kört hoztak a decider pályán, így végül egy szoros meccsből, de magabiztos lezárással jutott be a legjobb négy közé a Wakanda4ever.

A V4FSF 2021 második magyar nyílt selejtezőjének továbbjutói:

  • Honvéd
  • Wakanda4ever
  • Throw Potential
  • likew7F (a zárt selejtezőben már OM3GALUL néven játszanak majd)

Ezzel ki is alakult a zárt selejtező mezőnye, ahol javarészt a magyar veteránokkal, azokkal a játékosokkal találkozunk, akik jó pár éve képviselik már magukat és csapatukat a hazai mezőnyben, de akad azért-egy-két "újonc" ötös is, akik alaposan megkavarhatják majd az állóvizet és meglephetik a "nagyokat".
A következő megmérettetésre sem kell már sokat várnunk, most hétvégén jön a zárt selejtező, ahol már koránt sem babra megy a játék. A nyílt kvalik legjobbjai az International Cupért küzdhetnek majd, sőt, a legerősebb csapat nem csak a világ legjobbjaival játszhat majd a folytatásban, de a V4 Future Sports Festival és a BLAST regionális versenyének, a TWR Eastern European Masters együttműködésével lehetőséget kap a Blast Premier Fall Showdownba való bejutásra is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!