Több, mint 5 éven át építették meg Minecraftban a teljes Half-Life 2-t

Több, mint 5 éven át építették meg Minecraftban a teljes Half-Life 2-t

A munkálatok még zajlanak, de a nagy része már kész van.

A rég kiadott játékok egyik legendás tagja a 2004-ben megjelent Half-Life 2, amelyet manapság is szívesen előveszik a játékosok és a tartalomgyártók - a játék ráadásul egy felújított változatot is fog kapni egy lelkes rajongó által készítve.

Ezúttal a játék világa a Minecraft-ban elevenedett meg, ugyanis egy csapat úgy döntött, hogy megépítik a teljes Half-Life 2-t. A munka ráadásul elég hosszú múltra tekint vissza, több, mint 5 évvel ezelőtt, 2016 februárjában kezdték el letenni helyükre az első blokkokat. A City-17 kódnevű projekt ugyan azt sugallja, mintha csak a HL2 ikonikus városát építették volna meg, ez azonban nincs így: kialakították Ravenholm csatornáit is, de a Citadella, a Vault is belekerült, ráadásul az Episode 1 tartalma is felfedezhető. Ráadásul a Borealis nevű hajó fedélzetén is járkálhatunk, ha szeretnénk.

A készítők szerint még sok munka van hátra, mire kész lesznek mindennel. Az elvégzendő feladatok listáján rajta van a Black Mesa, az Aperture Science Lab és a teljes Episode 2 is, de ugyanúgy felfedezhető ezen a listán többek között a Highway 17 is.

Ha saját magad járnál egyet az eddig elkészült világban, a Planet Minecraft oldaláról letölthető a készítők munkája, akik egy trailerben is bemutatták művüket:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!