Melyek a legjobb paklik 2021 augusztusában? - Gwent metajelentés

Melyek a legjobb paklik 2021 augusztusában? - Gwent metajelentés

A Nomad Gaming jóvoltából elkészült a Gwent 2021 augusztusi szezonjának metajelentése.

Az új frissítéssel hatalmas power creep járt, sok nagyon erős – akár teljes metát átíró – lapot is kaptunk. Ezúttal teljesen vegyesek a paklik devotion és az engine-pointslam-control háromszög terén. A Scoia’tael frakció visszatért a legerősebbek közé, míg Nilfgaard és Skellige kicsit lejjebb csúszott a korábbiakhoz képest, bár Nilfgaard az utóbbi időben újra feltámadt. Az északi királyságokat sokan a leggyengébbnek tartják, ám nem szabad lebecsülni őket, Syndicate pedig ott van, ahol az utóbbi pár hónapban megszokhattuk. Továbbra is sokszínű a meta, így ebben a szezonban is remek meccsekben lehet részünk.

Első osztály

Ezek a paklik teljesítenek a legjobban várhatóan bármilyen ellenféllel szemben. A pakli nevére kattintva importálni is tudod a játékba.

SY Devo Lined Pockets

Szezonok óta a toppon van, úgyhogy biztos mindenki ismeri már, viszont az tény, hogy nem véletlenül első osztályú pakli. Az a control mennyiség, amellyel rendelkezik, minden pakli tervét képes felborítani az utolsó körben. Red coinról erős a leginkább, hiszen bizonyos paklik ellen könnyen nyerheti az első kört, egy hosszú kör pedig a legideálisabb, hiszen akkor tud leginkább beindulni az a bizonyos Tunnel Drill. Olajazottabba teszi a paklit a Bounty csomag, amiből rengeteg pont sajtolható ki.

MO Fruits Relicts

A Bloody Mistress, Mammuna és a Selfeater cukiságcsomagja rendesen megdobta a Relictek erejét és népszerűségét a Fruits Of Ysgith leader ability felé, illetve betolta a frakciót az első osztályba. A pakli engine-ekkel és megfelelő kontrol opciókkal counterelhető, messze nem verhetetlen, ám kétségkívül a meta jelenlegi egyik legjobb paklija. A Koschey-val operáló verziónál annyival jobb ez a változat, hogy itt tudunk Griffineket játszani, így pedig a Mammunánknak is több – és jobb – opciói vannak.

ST Precision Spellatael

Scoia’taelt mindenki lesajnálta a patch notes böngészésekor, ám megtalálta az útját, hogy újra erős legyen. Gord még tovább tudja magát hizlalni, mint eddig bármikor. Az erős control opciók jól jönnek a meta jelenlegi deckjeivel szemben, az Orb of Insight pedig lehetőséget nyújt, hogy carryoverben is legyen spellünk, ha úgy akarnánk. A Feign Death elviheti a tall punisht Gordról, ha tempót akar fogni az ellenfelünk a meccs elején.

Másodosztály

A pakli nevére kattintva az alábbiakat is importálni tudod a játékba.

NG Midrange Imprisonment Spies

Az utóbbi időkben vált nagyon népszerűvé, hiszen több verzióját vitték az Open Qualifierre és a ranglétrán is értek el vele nagy MMR számokat többen is. Artaud Terranova rengeteget segít az Assimilate lapokon és fontos lapokat lehet vele lemásolni. A bronz Tactic lapok pedig nagyon is számíthatnak például a MO vagy a ST matchupokban. Összességében nagyon erős pakli minden körben, és nem meglepő, ha a végére több lap lesz a boardodon az ellenfél frakciójából, mint a tiedből.

MO FoN Koshchey

Koshchey már az előző metában nagyon erős lett és az új Relict lapok csak tovább erősítettek rajta, még több győzelmi opciója van így a decknek, illetve rugalmasabb lett. Nagyon fontos, hogy megérezzük a meccs ütemét, egy megfelelő időben leadott tempó passznál sokszor laphátrányban találhatja magát az ellenfél. A She Who Knows használata is kulcs lehet a meccs kimenetele szempontjából, illetve a controljaink megfelelő beosztása is rengeteget számíthat.

NR Inspired Mages

Tökéletes balance a control és pointslam opciók között, sokszor még választhatunk is közülük. Mindezek mellett sok lapunk engine-ként működik, így mindenképpen választ igényelnek az ellenfelektől. Nincs meccs, amely lehetetlen (bár például az Enslave paklik erősen megkeserítik a Mage-kkel játszók életét), a Relict paklik ellen pedig nagyon erős. Egyetlen hátránya a konzisztencia kérdése, pozitívum viszont, hogy a pakli 1-2 highend gold hiányát még elbírja (sokszor az alacsony provision lapjaink is iszonyatos pontokat generálnak), a jó húzásokban pedig Istredd, az Amphibious Assault, a paklivékonyítás és az Envoy segítenek.

Hyperthin NG Madoc

Pár provision nerfet kapott az új patch-csel, így Allgod kikerült a pakliból, az archetípus viszont továbbra is nagyon erős, a jelenlegi metához alkalmazkodva pedig a Hyperthin csomag mellett bekerült Madoc és néhány bomba. Az Imperial Golemre thinelve a reveal lapokkal rengeteg pontot lehet elérni vele és sok controllal is rendelkezik.

SK Control Flurry

A paklit jól ismerjük a múltból, szépen erősödött patch-ről patch-re, és sok variációját láthattuk már, legutóbb a Sunset Wanderers-es futott be nagyon, ám a legutóbbi frissítés kicsit lejjebb lökte az összeállítást a képzeletbeli erősségi listán. A pakli ezúttal azonban egy igazi erősítést kapott, mégpedig a Bearificationt, mely egy igen flexibilis, hasznos lap, szinte ebbe a pakliba tervezve.

További paklikról, illetve a fentiekről még részletesebb elemzést a Nomad Gaming oldalán olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!