Megváltoztatják McCree nevét a Blizzard-botrány miatt

Egy valódi fejlesztő után nevezték el McCreet, azonban a kirobbant botrány miatt lépéseket eszközöltek.

Az Activision Blizzard Entertainmentet beperelték Kalifornia államban, ugyanis olyan súlyos szexuális zaklatásokra derült fény, amelyek megfelelő bizonyítékokkal kiegészülve a bíróság előtt megállják a helyüket. A botrány javában tombol, a vállalat próbálja menteni a menthetőt, de mind a játékosokban, mind a jelenlegi és jövőbeli alkalmazottjaiban megrendült valami. A legújabb fejlemény, hogy kiadott az Overwatch csapat egy hosszú közleményt, amelyben kitérnek Jesse McCree nevének hivatalos lecserélésére.

A népszerű cowboy-t egy az egyben az egyik fejlesztő után nevezték el, azonban kiderült, hogy Jesse McCree tagja volt a "Cosby Suite" blizzConos csoportbeszélgetésnek (a szexuális zaklatások és az elnyomó, megalázó környezet kialakulásának egyik gócpontja), így nem volt más lehetősége az OW fejlesztőinek, mint lépéseket tenni a karakterrel kapcsolatban. Jesse McCree hamarosan a múlt ködébe vész, azonban azt csak később árulják el, hogy mire keresztelik át a hőst. Eredetileg szeptemberre időzítették az új cselekményszálat, amiben McCree is szerepet kapott, de az átnevezéses ügy miatt ezt eltolták az idei év végére.

Ezzel az átnevezéssel párhuzamosan új döntéseket is megfogalmaztak. A jövőben soha nem neveznek el valós alkalmazottakról karaktereket, valamint megpróbálják a kitalált játékos világot elkülöníteni a valóságtól, amennyire lehet. Így kiküszöbölhetnek rengeteg problémát, amely McCree körül robbant ki az elmúlt hetekben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Blizzard)

Kövess Minket!



Neked hány skined van a vadnyugati karakterre?