Íme a FIFA és az eFootball új kihívója az UFL: ingyenes lesz és 5 éve fejlesztik

Íme a FIFA és az eFootball új kihívója az UFL: ingyenes lesz és 5 éve fejlesztik

Az előzetes információk alapján sok mindent nem tudni róla, így aligha kezdett el remegni az EA és a Konami, de az sosem baj, ha megpróbálják megszorongatni a nagyokat.

Bár a FIFA-sorozat uralma megtörhetetlennek tűnik, azért a Konami és az általa fejlesztett eFootball megpróbálja kicsit letörni a kaliforniai cég szarvát, és például az ingyenességet kínálja a rajongóinak az új rész kapcsán. Most viszont feltűnik egy újabb rivális a láthatáron bár, hogy mennyire lesz majd valódi kihívó, azt csak a jövő tudhatja. Mindenesetre az biztos, hogy a játék mögött a Strikerz Inc. áll, melyet 2016-ban alapítottak, és ezzel egyidőben a fejlesztést is elkezdték, tehát már 5 éve dolgoznak az UFL névre hallgató alkotásukon. A játék alatt az Unreal Engine fut, de ami még különlegesebbé teheti a projektet, hogy az elmúlt 5 esztendőben a csapat rengeteget kutatott a témában, és rendkívül elhivatott egy valódi futballélményt átadó szoftver létrehozásában. Ráadásul a többi játék kapcsán a közösségi véleményeket is nagyon fontosnak tartották, és igyekeztek ehhez igazodva létrehozni a saját címüket.

Eugene Nashilov, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy úgy látja nem igazán van invenció a kortárs focis játékokban, csak általános módosításokat és újításokat hajtanak végre rajtuk évről évre, és ez a felhasználóknak sem igazán tetszik már annyira, melynek hangot is szoktak adni. Úgyhogy a jelszó a Strikersnél az innováció volt az UFL koncepciójának kidolgozásakor. Ez azt is jelenti, hogy nem annyira a licence-et tartják elsőszámú fontosságúnak, hanem inkább azt, hogy a játékosok megalkothassák a saját futballklubjaikat. Persze ezeket több, mint 5000 létező focista virtuális megfelelőjéből rakhatják össze, majd mérkőzhetnek meg a különböző ligákban, hogy a legjobbakká váljanak más felhasználókkal szemben. Igaz, a FIFA 22 egyik újdonsága is ez lesz. Emellett még egy erőssége lehet majd az UFL-nek, hogy ötvözni akarják a FIFA és a Football-menedzser játékokat, tehát sokkal nagyobb hangsúlyt kapna itt a csapatok menedzselése, irányítása, felkészítése, fejlesztése és a többi. A jelszó a fairplay, azaz igyekeznek majd abba az irányba elterelni az UFL-t, hogy ne a (valódi) pénztől, hanem a tehetségtől és teljesítménytől függjön, ki, hogyan rúgja a bőrt a kompetitív részlegben, avagy a FIFA Ultimate Team példáját el akarják kerülni a Strikerznél.

Egy kérdés viszont gyorsan felmerült az ingyenességet követően, méghozzá, hogy milyen módon szeretnének majd bevételhet jutni a fejlesztők, de szerencsére a mikrotranzakciókról is jó hangvételű válasz érkezett:

"Soha nem kötelezzük majd arra a játékosokat, hogy bármit megvásároljanak a ranglistán való előrejutás végett, vagy azért, hogy versenyben maradjanak. "A mi játékunkat a fair-to-play szellemében építettük fel, ami 'első-a-készség' hozzáállást feltételez, és nem tolerál semmiféle pay-to-win opciót." - szögezte le Eugene Nashilov

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!