V4FSF 2021 CS:GO: Mindenkit meglepett az OM3GALUL, de ez sem volt elég

V4FSF 2021 CS:GO: Mindenkit meglepett az OM3GALUL, de ez sem volt elég

Győzött a Budapest Five, de ezúttal rezgett a lábuk alatt a talaj.

Rengetegen vágtak neki a V4 Future Sports Festival 2021-es CS:GO magyar nyílt selejtezőknek, de a zárt etapra már csak a nyolc legjobb maradhatott. Sajnos a BEE CS:GO alakulata nem tudott kiállni, így ők nem léptek szerverre a zárt selejtezőben, holott a kvali egyik nagy esélyesei voltak. Igaz utólag visszanézve, lehet, hogy még őket is meglepte volt az OM3GALUL nevű mix felállás.

A markk, sl3nd, rawn, Dardi és Travish alkotta ötös a második nyílt selejtezőben tűnt fel és gyorsan tovább is lőtték magukat a kvalik utolsó felvonásába, ahol azonban a papírforma egyáltalán nem őket favorizálta. Mixként a BP5, a Honvéd és a WiLD csapatai ellen kellett bizonyítsanak, a többi mix felállásról már nem is beszélve.

Nevezz a nyílt európai selejtezőre itt!

Ennek ellenére mégis az OM3GALUL volt a zárt kvali hőse és legnagyobb meglepetése is egyben. A Budapest Five-tól elszenvedett vereségük után azonnal alsó ágra estek, ott viszont alaposan meglepték a mezőnyt és egészen a Bo5-ös döntőig küzdötték vissza magukat. A bullpeek nem volt ellenfél számukra, Mirage-on 16-2-re tudtak nyerni, majd a Wakanda4ever játékosait is magabiztosan, meglehetősen gyorsan (16-14 Overpass és 16-11 Nuke) ejtették ki. A mixek ellen tehát bizonyítottak, következő ellenfelük a Honvéd volt.

Az a Honvéd, akik kishíján elverték a BP5-ot is, a remek Vertigo után azonban elfogytak Mirage-on és Nuke-on, így leestek az OM3GALUL mellé. Ez a két pálya ráadásul az OM3GALUL ellen is előkerült, előbbit sl3ndék, utóbbit Kamionék nyerték. Az igazi meglepetés Dust2-n jött, a pálya után búcsúzni kényszerült a Honvéd, sőt, az OM3GALUL nem állt meg ennyinél, 2-0-val kiejtették a Throw Potential csapatát is és már a BP5 elleni visszavágóra készülhettek.

Benne volt a pakliban, hogy még a BP5 bicskája is beletörik rawnék játékába. Az OM3GALUL óriási menetelésben volt, a lélektani előny talán náluk lehetett, az előző meccseik ígéretesek voltak, 1vX-ben szinte verhetetlen volt az ötös, ráadásul torzsi távozása óta nincs egységes Budapest Five, sok a beugró, a próbaidős, a játékuk pedig nincs olyan erős még, mint torzsival volt. Egy pálya erejéig ezt ki is használta az OM3GALUL, Mirage-t kétszeres hosszabbításban meg tudták nyerni. A végső győzelmet azonban nem akarták elengedni coolioék, egy pályát engedtek csak ellenfelüknek és végül 3-1-es győzelemmel biztosították maguknak a játékot a 2021-es V4FSF International Cup szakaszára.

Legyőzőre tehát nem talált még a BP5, az OM3GALUL mégis olyat tett, ami sokaknak nem sikerült korábban itthon, megszorongatták coolioékat. Nemcsak, hogy pályát nyertek ellenük, de az elveszített Dust2 is csak hosszabbítás alatt dőlt el. Nem sokkal maradtak el a továbbjutástól, egy leheletnyivel kevesebb hibával és egy picivel több szerencsével könnyedén megelőzhették volna akár a Budapest Five csapatát is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!