Stanislaw pihenőt kért, az EG szinte le is mondott az EPL-ről

Stanislaw pihenőt kért, az EG szinte le is mondott az EPL-ről

Beugróval esik neki a szezon második felének és az ESL Pro League-nek az EG, de ebből aligha lesz csodával felérő menetelés.

Stanislaw ideiglenesen kikerült az Evil Geniuses kezdőjéből, helyét daps, az edző veszi át - jelentette be a játékos a tegnapi nap folyamán, Twitteren. A csere jelen állás szerint a jövőhéten induló ESL Pro League 14. szezonját érinti csak, az azt követő Blast Premier Fallra a tervek szerint már stanislaw is Európába utazik majd, hogy csatlakozzon csapatához.

Stan döntése a saját nyilatkozata alapján azért született, mert a tavaszi szezon mentálisan és fizikailag is megviselte. "A csapatunk hosszú időt töltött Európában, és a nemzetközi utazással járó karantén kötelezetség miatt sajnos nem tudtam feltöltődni a nyári szünet alatt. Őszintén szólva, nem állok készen mentálisan még több nemzetközi utazásra és versenyzésre" - magyarázta a játékos.

Daps talán az EG legnehezebb periódusában veszi át a gárda irányítását, ugyanis az előző hónapokban már a versenyek korai szakaszában kiestek, mert nem igazán tudták felvenni a lépést ellenfeleikkel. A kisebb, ismeretlen csapatok ellen rendszerint leszerepeltek idén, az NA RMR-on 7-8. helyen estek ki, az IEM Köln selejtező szakaszán túl sem tudtak jutni. Tavasszal Ethan és tarik is távozott, az ő helyükre oBo és MICHU érkeztek, akik az egyéni játékukat nézve még előrelépést is jelentenek, de ezt sem sikerült eredményre fordítani. Egészen idén júniusig zews volt az EG edzője, azonban még ő sem tudott csodát művelni, és ezért került alig két hónapja a helyére daps.

Ami pedig dapset illeti, az irányítói kvalitásait aligha lehet elvitatni, NA egyik legjobbjának számít ilyen téren, viszont ez lesz az első alkalom közel egy éve, hogy top tier Counter-Strike-ot játszik. Sosem a mechanikai adottságai miatt tűnt ki a mezőnyből, de egy valorantos kitérő, majd edzői szárnybontogatás után kétséges, hogy hozni fogja a minimumot egyáltalán, tehát előreláthatólag egy, még az eddigieknél is gyengébb EG fog játszani az EPL-ben. Ha pedig figyelembevesszük a csoportjuk összetételét (BIG, FaZe, Na'Vi, fnatic, mousesports), és azt a tényt, hogy csupán három csapat jut tovább közülük, valószínűleg az is jó eredménynek számít beugróval, ha meccset nyernek. Ez aligha az a szezonkezdet, amire a tavaszi bukdácsolás után vágyott az EG.
Az EG első meccse a nyári szünetet követően augusztus 27-én lesz az ESL Pro League 14. szezonjának C-csoportjában, a BIG ellen. Az EPL következő szezonját természetesen élőben lehet követni majd magyar nyelven is az Esport1TV közvetítésein.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!