Gaming: Eltörlik a fiatal gamereket sújtó

Gaming: Eltörlik a fiatal gamereket sújtó "Hamupipőke törvényt"

Tíz éve lépett hatályba a fiatal videójátékosokat korlátozó törvény, most eljött az eltörlés ideje.

Az e-sport szülőhazájának kikiáltott Dél-Koreában fellélegezhetnek azok a 16 év alatti fiatalok, akik a hajnali órákban szeretnének játszani. 2011-ben hoztak egy jogszabályt, amely megtiltotta a tinédzserek számára, hogy éjfél és reggel 6 között videójátékokkal töltsék az időt. A "Hamupipőke törvényként" elhíresült korlátozást idén eltörlik arra hivatkozva, hogy védjék a gyerekek jogait, valamint további lépéseket tegyenek az otthoni körülmények közötti oktatás fejlesztésének irányába.

A törvény hatályon kívül helyezése nem ad teljesen szabad kezet a fiataloknak, ugyanis csak akkor vethetik bele magukat a játékba a hajnali órákban, ha a szülő azt jóváhagyja. A családnak közösen kell egy menetrendet összeraknia, amiben pontosan szerepel, hogy melyik gyerek, mikor, mennyit és milyen eszközön game-el. A Dél-Koreai Kulturális, Sport és Turisztikai Minisztérium, valamint a Nemek közötti egyenlőséggel és családokkal foglalkozó legmagasabb szintű állami szerv az év végén vizsgálja felül a gyermekvédelmi szabályozást, amelynek jelenleg még része - és 2021 végéig az is marad - a Hamupipőke törvény.

Ezt a korlátozó törvényt eredetileg csak a PC játékosokra akarták kiterjeszteni, azonban végül belevették a konzolokat is. Erre reagált a Sony és a Microsoft azzal, hogy a PlayStation Networköt és az Xbox Live-ot teljes egészében csak a felnőttek számára tették hozzáférhetővé. Ennek köszönhető, hogy jelenleg a Minecraft R besorolású játékszoftvernek számít Dél-Koreában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: d8aspring)

Kövess Minket!



Te egy héten átlagosan hány alkalommal játszol éjfél és reggel 6 között?