Elhagyta a PUBG csapatát a népszerű battle royale játék eredeti alkotója

Elhagyta a PUBG csapatát a népszerű battle royale játék eredeti alkotója

Elhagyja a PUBG cégét az az ember, akiről konkrétan elnevezték a világ egyik legnépszerűbb battle royale játékát.

2021 augusztusában bejelentette a PUBG Corp. és a Krafton, hogy átkeresztelik a PlayerUnknown's Battlegrounds battle royale játékukat PUBG: Battlegroundsra. Ezzel kikerült a hivatalos névből az a PlayerUnknown, aki tulajdonképpen kitalálta és megtervezte az első verzióját az egyik legsikeresebb projektnek, ami a 2010-es években történt a gaming világban. Brendan Greene kevesebb, mint egy hónappal a névváltás után bejelentette, hogy távozik a PUBG Corporationtől, és megalapítja a PlayerUnknown Productionst, egy teljesen új indie stúdiót.

Greene ugyanúgy maradt a Krafton kötelékében, sőt az új csapat főhadiszállása is Amszterdamban maradt. A következő hetekben és hónapokban a titokzatos "prologue"-ként felbukkant videójátékon dolgozik majd a kreatív zseni, aki az alábbi szavakkal vált el előző munkaadójától.

" Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki a PUBG és a Krafton csapatában megadta nekem a lehetőséget, hogy négy éven keresztül dolgozhassak náluk. Mától kezdve egy új fába vágom a fejszémet, amely már régóta foglalkoztatott. Még egyszer szeretném megköszönni a Kraftonnak, hogy támogatták a terveimet, hamarosan még több részletet elárulok a most készülő projektünkről."

A PUBG egyértelműen uralta néhány évvel ezelőtt a battle royale műfaj piacát, sőt a mai napig egy meghatározó szereplője maradt. Jelenleg az Apex Legends, CoD: Warzone és Fortnite mellett ott van a népszerűségi listák elején, azonban már készülnek azok az új címek, amelyek felforgathatják a PUBG univerzumot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: TechSpot)

Kövess Minket!