Őrületes összegbe kerülhetett device a NiP-nek

Őrületes összegbe kerülhetett device a NiP-nek

Nem lehetett olcsó megszerezni a dán sztárjátékost.

Szinte a semmiből roppant be a hír idén áprilisban, miszerint az Astralis elveszíti az AWP-s játékosát, device maga pedig a NiP csapatába igazol. Ettől nagyobb horderejű igazolás szinte biztos, hogy nem lesz idén, persze egyelőre nem beszélhetünk teljes sikerről. Hosszú út áll még device és a NiP előtt, de az biztos, hogy a teljes csapat a győzelmeken dolgozik.

De mennyibe is került device a NiP-nek? A két csapat sosem beszélt nyíltan az árról, az Astralis friss pénzügyi kimutatásából viszont egész tiszta képet kaptunk most az üzlet anyagi hátteréről. A legújabb beszámoló ugyanis "szerződéses jogok eladásához" társít 714.000 dollárnyi bevételt, ráadásul pont abból az időszakból, amikor megtörtént az átigazolás.

Ez körülbelül 210 millió forint, ami gyakorlatilag rekord összegnek számít, már ami a CS:GO átigazolásokat illeti. Amit biztosan tudunk, hogy anno a 100 Thieves 1 millió dollárt fizetett a HEN1, LUCAS1, fnx trióért az Immortalsnak, NiKo pedig 500.000 dollárjába került a FaZe-nek 2017-ben. Azt nem tudni pontosan, hogy a G2-nak mennyibe került a bosnyák sztárjátékos, egyes becslések szerint ugyancsak fél millió dolláros üzletről lehetett szó.
Device tehát nem volt olcsó és egyelőre koránt sem biztos, hogy kifizetődik. A NiP jelenleg az ESL Pro League 14. szezonjában játszik, egyelőre felemás eredményekkel. Tegnap fákó vereséget szenvedtek a Furiától és így veszélybe került a továbbjutásuk is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!