Hirdetés

A PS4 tulajok sem maradnak le a Gran Turismo 7 versenyeiről!

Hónapok óta tartó homályosan megfogalmazott nyilatkozatok után a Sony végre megerősítette: a 2022-ben érkező Gran Turismo 7 PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra is megjelenik majd.

Hirdetés

Emlékeztek még a Gran Turismo 7-re? Az egyik legjobban várt cím a PS tulajok között, amit még egyszerre jelentettek be a PS5-tel, azóta viszont kicsit eltűnt a projekt. Most végre újra életjelet adott magáról, nemcsak hogy egyre több pletyka tűnik fel egy esetleges béta tesztről, de most az is kiderült, hogy a játék nem lesz PS5 exkluzív.

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója tegnap közleményt adott ki amelyben kijelentette, hogy a Gran Turismo 7 PS4-es verziója (több exkluzív szalagcím mellett) ingyenesen frissíthető lesz majd PS5-re. Ugyanakkor a Sony 10 dolláros frissítési díjat számol fel minden más elsődleges, exkluzív, generációkon átívelő cím után, amely piacra kerül.

"Szeretném megerősíteni, hogy a továbbiakban a PlayStation-től származó, exkluzív "cross-gen" címei (amelyek újonnan megjelennek PS4-en és PS5-ön) mind a digitális, mind lemezes verziókra 10 dolláros digitális frissítési lehetőséget kínálunk PS4-ről PS5-re. Ez vonatkozik a következő God of War-ra és a Gran Turismo 7-re , valamint a Sony Interactive Entertainment által közzétett más exkluzív, cross-gen PS4 és PS5 címekre."

Ez az állítás egyértelmű, ellentétben a korábbi üzenetekkel. Az első leleplezéskor a GT7 exkluzív PlayStation 5-re megjelenő videójátékként szerepelt a híradásokban. Azóta láttuk, hogy a Sony árnyaltabban kezdett fogalmazni, mint például a „PlayStation exkluzív” és a „PlayStation fejlesztése alatt álló” termékként is hivatkozott rá.

A Race Online Hungary  - aki korábban már szivárogtatott ki hiteles, a Gran Turismo szerver által tárolt belsős információkat az általa fejlesztett GTSH-Rank rendszerrel - azt állítja, hogy a GT Sport és a GT7 ugyanazon motorra épülő - Polyphony Digital (PDI) által egyedileg fejlesztett - C++ script nyelvet használja. Ebből az következtethető ki, hogy a PDI eredetileg is PS4-en kezdte meg a GT7 fejlesztését.
Ebből adódik a kérdés, hogy miben és mennyire különbözik majd egymástól a PS4-es és a PS5-ös GT7? Vajon ugyanaz a játék lesz, de a Sony legújabb gépén magasabb felbontással, stabilabb, jobb teljesítménnyel vagy esetleg a PS5-ös, kvázi "next gen" verzió több tekintetben is eltér majd az előzőgenerációs testvérétől? Erre alighanem jövő héten, a szeptember 9-én tartandó Playstation Showcase keretein belül kapjuk majd meg a választ.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés