Lazít a svéd kormány: Stockholmban maradhat a Major!

Lazít a svéd kormány: Stockholmban maradhat a Major!

Minden akadály elhárult a PGL Stockholm Major elől, ezért októberben végre megtörténhet a verseny, amire két éve várunk.

A hónap végén lazítani fognak a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokon Svédországban - jelentette be a svéd kormány tegnap. Ez a fejlemény többek között a rendezvények látogatását is érinteni fogja, vagyis egyre valószínűbb, hogy közönség előtt, Stockholmban lesz a következő Major, ahogyan azt eredetileg is tervezte a PGL.

Szeptember 29-től kezdődően Svédország hatályon kívül helyezi a nyilvános és a zártkörű eseményekre vonatkozó létszámkorlátozásokat, valamint a távmunkára vonatkozó ajánlását is. Ahogyan korábban a Majort rendező PGL is elmondta, két fontos lépésnek kell megtörténnie ahhoz, hogy biztosan Stockholmban tartsák meg a két éve várt eseményt: az első a játékosok beutazására vonatkozott, ezt még augusztusban oldotta meg a kormány, a második feltétel pedig a helyszínre látogatók száma volt, mely a mostani bejelentést követően szintén nem tűnik már akadálynak.

A PGL Stockholm Major jegyértékesítése várhatóan szeptember 16-án indulhat el - legalábbis a PGL-nek korábban ez volt a céldátuma. Amennyiben Svédországon kívülről szeretne valaki ellátogatni az országba az esemény kedvéért, annak érdemes rendszeresen ellenőriznie a folyamatosan változó beutazási korlátozásokat (jelen, szeptember 8-ai állás szerint az EU-ból be lehet utazni oltással). A PGL Major várhatóan október 23-án kezdődik az idén átkeresztelt Avicii Arénában, Stockholmban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!