Végre a PGL is megszólalt a CS:GO Major kapcsán

Végre a PGL is megszólalt a CS:GO Major kapcsán

A hosszas várakozás után végre megtörték a csendet és újabb várakozási időt jelentettek be.

Ide s tova, már közel két éve várunk egy új CS:GO Majorre. Az utolsó 2019-ben volt, a berlini StarLadder Major azonban meglehetősen laposra sikeredett, ami után különösen izgalmasnak tűnt az ESL One: Rio. A COVID-19 azonban jött, látott és végigfertőzte a világot, így a brazil Major sem valósulhatott meg. Tavaly egyáltalán nem is volt Major torna, idén pedig most ősszel szeretnék megtartani a rangos eseményt Stockholmban, de ez a torna is nagy gondokkal küszködik.

Akkorákkal, hogy néhány hete még az is benne volt a pakliban, hogy a CS:GO Major a Dota2 TI sorsára jut és nem tudják majd megrendezni Svédországban. A teljes közösség, a svéd csapatok és még Stockholm polgármestere is a Majorért harcolt és harcolnak még mindig, hiszen biztosra még most sem vehetünk semmit. Pár napja, svéd források arról számoltak be, hogy a kormány képes engedni a szigorú intézkedésekből és a Major megkapja a megfelelő sportesemény besorolást, ami elengedhetetlen a megtartásához. A PGL azonban, a torna szervezője, nem szólt egy szót sem, egészen eddig.

"A svéd hatóságok azon dolgoznak, hogy biztonságosan enyhíthessék a korlátozásokat és, hogy megtarthassuk a Majort Stockholmban, ahogy terveztük azt már az év eleje óta. Két határidőt kell figyelnünk. Az első augusztus 23., a tervek szerint a svéd kormány ekkor lazíthat majd a szigorú szabályokon, amik jelenleg gátolják, hogy a játékosok és a szurkolók az országba utazzanak. A második szeptember 15. Előreláthatólag, ekkora enyhül majd annyit a helyzet, hogy a versenyt teljes közönség előtt tarthassuk meg. 

A Majort pontosan azért akarjuk egy bizonyos városhoz kötni, hogy a helyi szurkolók is lehetőséget kapjanak ellátogatni a tornára. Ha erre nem lesz lehetőségük és csak egy maroknyi ember léphet majd be az arénába, akkor a versenyt valószínűleg máshová kell majd vinnünk." - írja a PGL tegnapi bejegyzésébe.

Sok mindent tehát nem tehetünk. Svédországban is egyre nagyobb az átoltottság, egyre több ember kapott védelmet a vírussal szemben, így akárcsak a PGL-nek, nekünk is várnunk kell. Várnunk kell a helyzet javulására és a szabályok enyhülésére, amik remélhetőleg be is következnek majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt képek: Helena Kristiansson és esportsinsider.com

Kövess Minket!