Jó hír: a Fortnite visszatér iOS-re Koreában

Jó hír: a Fortnite visszatér iOS-re Koreában

A Fortnite a közeljövőben ismét elérhető lesz iOS eszközökön, mivel az Epic Games új megállapodást kötött az Apple-lel a folyamatban lévő jogi harcuk közepette.

2020. augusztus 13 -án kezdődött a játékipar egyik legnagyobb jogi csatája az Epic Games és az Apple között.

Az Epic Games eltávolította a Fortnite Battle Royale játékot az App Store-ból, és ezzel párhuzamosan pert hirdetett az Apple ellen. Mindez a Fortnite új fizetési struktúrájából fakadt, amely lehetővé tette, hogy a játékosok megkerüljék az Apple 30%-os App Store díját. 

Bár a jogi ügyek azóta is zűrösen alakultak, úgy tűnik, hogy új lappal indíthat a két cég. Az Epic megállapodást szeretne kötni az Apple céggel a Fortnite iOS-re történő újratelepítéséről Koreában.

Eszerint az Epic felkérte az Apple -t, hogy állítsa vissza Fortnite fejlesztői fiókokat. A kiadónak szándékában áll újra elérhetővé tenni a Fortnite-ot iOS rendszerre Koreában, Epic fizetést és Apple fizetési lehetőséget egyaránt kínálva, az új koreai törvénynek megfelelően.

Ha ez a folyamat sikeres lesz, akkor az összes Epic Games játék visszaállítható iOS eszközökön. Nemcsak Koreában, de talán globálisan is, ha a két vállalat az új lépést követően rendezni tudja nézeteltéréseit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép

Kövess Minket!