Még Xyp9x se tudja, hogy játszik-e a Majorön?

Xyp9x eddig minden CS:GO Majorön játszott, ezért is lenne furcsa, ha az Astralis kihagyná őt a kezdőből az EPL-es zakó után.

Xyp9x a dexertos Luís Mirának beszélt arról, hogy az Astralis még nem tisztázta a PGL Stockholm Majorön használni kívánt felállást. A dán "clutch miniszter" szavaiból ítélve ő húzhatja a rövidebbet - bár egyelőre még nem dőlt el semmi -, ezzel pedig egy nagyon fontos rekord szakadna meg. Ugyanis Xyp9x az egyike azon hat játékosnak, akik eddig minden CS:GO Majorön résztvettek. Rajta kívül olofmeister, device, dupreeh, Zeus és shox tudja felmutatni még, hogy mind a 15 Majorön játszott, közülük Zeus már biztosan lekerül idén a listáról, hiszen visszavonult.

Xyp9x azt mondta a Dexertonak, hogy "sokat jelentene nekem" folytatni ezt a rekordot, valamint kiemelte a Majorök fontosságát is. Arról, hogy miért lehet veszélyben a helye a kezdőcsapatban csupán annyit mondott sejtelmesen, hogy "néha nincs irányításunk a dolgok felett, és nem mondhatom meg, hogy az Astralis mit tehet vagy tegyen". Ezt kiegészítette azzal, hogy a szerveren és azon kívül mutatott teljesítménye befolyásolhatja a döntést, ez feltehetően a héten induló BLAST Premier Fallt jelenti, majd gondolatát azzal zárta, hogy "lássuk, játszom-e a Majorön".

Az Astralis jelenlegi, hatfős felállását nézve egyértelmű, hogy amennyiben Xyp9x kikerülne a kezdőből, akkor az egyben gla1ve visszatérését is jelentené. A dán irányító egy hete jelentette be, hogy ideiglenesen a háttérbe lép, ugyanis hamarosan megszületik első gyermeke, és szeretné megélni ezeket a pillanatokat, segíteni a bővülő családját, a szervezet pedig mindent megtesz jelenleg azért, hogy megtartsák őt.

Arra lehetett számítani, hogy a Majorre gla1ve visszatér, de Xyp9x kihagyása az EPL alatt egy katasztrófával ért fel. Kívülről nézve minimum érthetetlen, hogy miért pont az elmúlt időszakban legjobban teljesítő játékos maradna ki megint. Az egyetlen indoklás talán az lenne, hogy Xyp9x már nyíltan az Astralis utáni opcióival foglalkozik egy augusztusi interjú alapján, de a kölni és az EPL-es Astralist összehasonlítva könnyű belátni, hogy amennyiben egy csoportkörös kiesés és egy elődöntő között kell választani, akkor melyik irányba kellene lépnie a szervezetnek, pláne akkor, ha gla1ve is visszatér és talán jobban tud majd koncentrálni a játékra is.

A BLAST premier Fall során gla1ve még biztosan nem játszik, az irányítói szerepet Xyp9x elmondása alapján Magisk veszi át ismét. Nagy reményekkel vágnak bele az Astralis játékosai a tornába, ugyanis a döntőt LAN-on tartják majd, méghozzá a dán fővárosban, pontosabban a koppenhágai Royal Arenában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!