Kinek van esélye kijutni a Majorre? - IEM Fall európai RMR

Kinek van esélye kijutni a Majorre? - IEM Fall európai RMR

24 csapat küzd 11 helyért az IEM Fall európai RMR-ján. Néhányuk már biztosan ott lesz Stockholmban, de az utolsó helyekre szinte bárki beérhet még.

Ma este indul a második európai regionális Major osztályozó (RMR) verseny, az IEM Fall. A 24 legjobb európai csapat egy stockholmi LAN-on, nem is nagyon kívánhatnánk többet a PGL október végi Majore előtt. De kinek és milyen esélyei vannak arra, hogy két év kihagyás után újra közönség előtt játszhasson egy CS:GO világbajnokságon?

Az európai RMR-ről összesen 11 csapat juthat be a Major valamelyik szakaszába: 3 Legend spot (Top 16), 6 Challenger spot (Top 24) és 3 Contender Spot (Top 32) kiadó innen. Európában eddig egy RMR-esemény volt, a tavaszi Flashpoint, valamint néhány csapat a tavalyi eredményük alapján is kapott pontokat, így az alábbiak szerint alakult eddig a verseny:

Európai RMR-helyezések az IEM Fall előtt
1.  Heroic - 1660 RMR pont (Legend spot)
2.  G2 - 1640 RMR pont (Legend spot)
3.  mousesports - 1600 RMR pont (Legend spot)
4.  NIP - 1488 RMR pont (Challenger spot)
5.  Vitality - 1480 RMR pont (Challenger spot)
6.  BIG - 1200 RMR pont (Challenger spot)
7.  FunPlus Phoenix - 1040 RMR pont (Challenger spot)
8.  Astralis - 1024 RMR pont (Challenger spot)
9.  DBL PONEY - 720 RMR pont (Challenger spot)
10.  Sprout - 480 RMR pont (Contender spot)
11.  OG - 430 RMR pont (Contender spot)
12.  Complexity - 420 RMR pont
13.  fnatic - 294 RMR pont
14.  FaZe - 248 RMR pont
15.  Copenhagen Flames - 0 RMR pont
16.  SKADE - 0 RMR pont
17.  Dignitas - 0 RMR pont
18.  Movistar Riders - 0 RMR pont
19.  Sinners - 0 RMR pont
20.  Endpoint - 0 RMR pont*
21.  ENCE - 0 RMR pont
22.  Fiend - 0 RMR pont
23.  MAD Lions - 0 RMR pont
24.  AURA - 0 RMR pont

*Az Endpoint bármennyi pontot is szerezzen, annak a 20%-át le fogják vonni tőlük, ugyanis a vízumproblémákkal küszködő BOROS helyett az edzőjükkel, Allan Henderrel a német mirbittel játszanak majd.

Kattints a képre a galériához!

Jelen állás szerint egy csapatnak legalább 722 pontot kell szereznie ahhoz, hogy biztosan ott legyen a PGL Stockholm Majorön. Ezzel együtt a fenti listán első 8 helyet elfoglaló csapat már biztosan kvalifikálta magát, a kérdés csak az, hogy melyik helyen fognak végezni és melyik szakaszba jutnak be. A maradék három hely az, ami már érdekesebb, ugyanis ahhoz, hogy valaki ezeket elfoglalja, konkrét helyezéseket kell megütniük ezen az RMR-on a 722 pontos határ megugrásához. Nézzük ezeket:

Top 10 - DBL PONEY 
Top 9 - Sprout, OG, Complexity
Top 8 - fnatic
Top 7 - FaZe
Top 6 - azok a csapatok, akiknek kevesebb, mint 97 pontjuk van (gyakorlatban a 0 pontosok)

Ezek a szcenáriók úgy működnek, ha valamelyik csapat eléri a mellette szereplő minimum helyezést, akkor kvázi garantálja a helyét a Majorön mások eredményeitől függetlenül is. Nem valószínű, de megtörténhet, hogy az imént konkrétan megnevezett csapatok mind eljutnak addig, ami garantálná a helyüket, ilyen esetben nyilván számít a sorrend is, mindannyian nem juthatnak ki a Majorre. Továbbá előfordulhatnak olyan meglepő eredmények is, melyek a 722 pontos határ alatti eredménnyel is lehetővé tennék a kvalifikációt, de ennek az esélye alacsony.

A jelenlegi RMR-pontok alapján a top 7-nek nagyon könnyű dolga van, ők akkor is kijutnak Stockholmba, ha kiesnek a csoportkörben és pontot sem szereznek. A többi helyért viszont nagyon komoly küzdelmek várhatóak. Éppen ezért nem érdemes lemaradni a meccsekről, melyek szeptember 29-én, azaz ma este 19:00-tól indulnak. Az IEM Fall RMR európai versenye egészen október 10-ig tart majd, a csoportkörben Bo1, a rájátszásban pedig Bo3 küzdelmekkel.

Az IEM Fall RMR természetesen minden nap követhető lesz magyarul az Esport1TV közvetítésén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!