Komoly vádakat követően kivették a Manchester City játékosát a FIFA 22-ből

Komoly vádakat követően kivették a Manchester City játékosát a FIFA 22-ből

Ezen túl ne keressétek Benjamin Mendyt a játékban, bár egyes érdekes módon még hozzáférnek a lapjához.

Elképzelhető, hogy hallottatok már az ügyéről, ugyanis Mendy augusztus óta előzetes letartóztatásban van, a vád pedig négy rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás. Jelenleg azért bűnhődik, mert 2020 októbere és a 2021 augusztusa között a Cheshire-i otthonában három nőt is megtámadott, ráadásul közülük az egyik még nem múlt el 18 éves. A labdarúgó tehát nagy bajban van, miközben novemberben újra be kell fáradnia a bíróságra, és a következő tárgyalásának időpontját január 24-ére tűzték ki, de az ügyvédje az elhalasztását kérvényezte. Miután elutasították az óvadékot, a korábbi francia válogatott és a Manchester City jelenlegi játékosa a HMP Altcourse börtönben kénytelen várni a fejleményekre.

Mendyt természetesen a klubja felfüggesztette, de az EA Sports is megerősítette a Eurogamer hírportálnak, hogy a jövő év eleji tárgyalás miatt kivették őt a FIFA 22-ből, és az Ultimate Team csomagjaiban sem lesz megtalálható.

"Mivel Benjamin Mendyt kitették a Manchester City és a francia válogatott keretéből, mi is eltávolítottuk őt a FIFA 22-ből, ezáltal a FIFA Ultimate Team (FUT) csomagokban és az Ultimate Draft-ban sem lesz elérhető, amíg a tárgyalására vár és ki nem derül az igazság."

Viszont hiába ez az intézkedés, a játék már elindult és mivel alapból őt is berakták az új részbe, ezért a piacon még fellelhető lesz a 27 éves francia, majd az ítélet függvényében dönt a kiadó, hogy mi lesz a sorsa a labdarúgónak. Nem ez az első eset egyébként, amikor valaki kikerült a FIFA játékból, két évvel ezelőtt például Van Basten egy elszólása miatt jutott ugyanerre a sorsra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Borítókép forrása: deathmilitia.com

Kövess Minket!