Torzsiék veretlenül utazhatnak Kijevbe, jöhet a címvédés?

Torzsiék veretlenül utazhatnak Kijevbe, jöhet a címvédés?

Pályát sem bukott a mouz NXT a WePlay Academy League második szezonjának csoportkörében!

A mouz NXT lett a B-csoport első helyezettje a WePlay Academy League második szezonjában a tegnap esti, fnatic Rising elleni győzelmet követően. Torzsi és csapata ezzel garantálta bejutását a LAN-döntőre, amit az előző évadhoz hasonlóan Kijevben tartanak majd a szervezők. Rajtuk kívül biztosan ott lesz még az A-csoport győztese, a Young Ninjas, valamint a Play-in szakasz két legjobbja - a fnatic Rising, a BIG Academy, a NAVI Junior és a VP.Prodigy vannak versenyben még.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a mouz NXT első meccsén domináns CT-oldali játékkal kerekedett felül a FURIA Academyn. Ezt követően a VP.Prodigyvel mérték össze tudásukat, ahol Vertigo nehezen indult, számtalan kaotikus kör volt már az elejétől kezdve, és hasonlóan is folytatódott a pálya a második félidőben.  Egy ponton úgy tűnt, hogy a VP elszaladhat a pályával, de torzsi 1v2-je megmentette a csapatot - Vertigo végül hosszabbításban dőlt el a mouz javára. Nuke már - főleg a CT-oldalon - a mouz zsebében volt, így 2-0-ás győzelmet arattak az oroszok ellen, és mehettek tovább a csoport döntőjébe, ahol a fnatic Rising várta őket.

Regali és társai kevés ellenállást mutattak az első pályán, Infernon, többeket is sikerült kizárnia a meccsből a siuhy-xertioN párosnak. A második pályára már megérkezett regali, aki szinte húzta maga után a fnaticot Nuke-on. Az eredmény végül 16:14 lett, amit egyértelműen az 1.64-es HLTV ratinget szerző xertioNnak köszönheti a mouz: az izraeli játékos minden mutatóban több mint kiválóan teljesített, például 1.00-ás KPR-je és 109.2-es ADR-je volt. Ami viszont fontosabb az egyéni szereplésnél az az, hogy az újabb 2:0-ás győzelem bebiztosította torzsiék helyét a második szezon döntőjében.

A mouz NXT pályát sem veszített a csoportkörben, és a különböző meccsek során megmutatták, hogy bármelyik játékos képes elkapni a fonalat. Xertion és torzsi eddig kétségkívül a torna legjobbjai, átlagot tekintve az izraeli játékos egy századdal erősebb, de torzsi látványos és hatékony játéka az, ami magabiztosságot kölcsönöz a csapatnak még a legesélytelenebb és legkaotikusabb körökben is. Eddig sem volt kérdéses a címvédés lehetősége, de ezzel a formával a mouz NXT-től az a minimum, hogy ismét maguk mögé utasítják az összes szembejövő akadémiát, és megnyerik a második WePlay szezont is - ezt a játékosok is nagyon jól tudják, és ez a hozzáállás látszik a játékukon.

Kattints a képre a galériáért!

A WePlay Academy League második szezonjának kijevi LAN-döntője október 12-14-ig tart majd, a győztes pedig 45 000 dollárral lesz gazdagabb- Jelenleg a mouz NXT és a Young Ninjas rendelkezik garantált hellyel a döntőben, a maradék két helyért pedig október 7-9-ig játszik a fnatic Rising, a BIG Academy, a NAVI Junior és a VP.Prodigy.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!