KennyS: Ha nincs helyem a CS-ben, akkor találok máshol

KennyS: Ha nincs helyem a CS-ben, akkor találok máshol

Mentális problémák, hiányos munkamorál, eltékozolt tehetség - KennyS így látja félrecsúszott CS:GO karrierjét egy, a Dexertonak adott interjú szerint.

KennyS a bizonytalan jövőjéről és a mentális egészségéről beszélt egy Luís Mirának adott interjúban, ami a Dexerton jelent meg tegnap. A francia játékos kétségkívül mindenidők egyik legjobbja, aki alapjaiban határozta meg a CS:GO-s AWP-zést - ennek ellenére nehezen talál magának helyet 2021-ben. Nehézségei nem idén és nem is tavaly kezdődtek, formájának látványos romlása pedig ahhoz vezetett, hogy a 2021-es IEM Katowice után kikerült a G2 kezdőjéből, most pedig a Valorant csábítja őt egyre jobban.

KennyS szerint 2017 szeptembere, pontosabban a DreamHack Masters Malmö győzelem volt az a pont, ahol valami gyökeresen megváltozott benne. Ez volt az utolsó alkalom, amikor tier egyes versenyt nyert, ráadásul ő volt az MVP is - ennek ellenére nem érezte úgy, hogy ünnepelnie kellene. Elmondása szerint a torna előtt elmondta csapatának, hogy a visszavonuláson gondolkodik, mert nem akar már játszani.

"Nem élveztem a tornagyőzelmet, sem az MVP-t. Pedig kellett volna. Nagyon furcsán gondolkodtam akkor. MVP voltam, de nem boldog. Most visszagondolva, bontanom kellett volna két üveg pezsgőt, hogy magamra locsoljam, de nem tettem."

Saját bevallása szerint csak azért folytatta a játékot akkor KennyS, mert nem tudta mi mást csinálhatna, illetve nem szerette volna megbánni, hogy túl korán akasztja szögre az egeret. A gondok viszont nem mentek sehová, sőt depressziós lett attól, hogy egyre inkonzisztensebbé vált a játéka. A játékbeli nehézségeket KennyS szerint az okozta, hogy a tehetsége megvolt, de nem tett bele elég munkát, miközben a fiatalabb játékosok egyre magasabb szintet képviseltek. Akkor jött rá, hogy mennyire keveset is dolgozik, amikor NiKo csatlakozott a G2-hoz: a bosnyák játékos munkamorálja motiválta, de el is bizonytalanította KennyS-t a csapatban addig garantáltnak hitt helyét illetően.

Az idei IEM Katowice körüli bootcamp volt a fordulópont, amikor már KennyS is tudta, hogy elfogyott vele kapcsolatban a türelem. Ennek ellenére nem szomorúságot, hanem megváltást érzett: "Egy ponton ez megváltoztatott. A barátnőm a tanú rá, hogy egy nap csak elkezdtem sírni, mert annyi mindennel kellett szembenéznem a hat hónap alatt. Van egy rossz meccsed, aztán egy másik, baj van az életedben, és kiengeded a feszültséget. Én ezt sírással teszem meg. Ez sokszor megtörtént az elmúlt egy-másfél évben. Jöttek a csapások, és aztán egyszerre kiengedtem mindent. Ezért éreztem megkönnyebbülve magam."

Ami a jövőt illeti, KennyS részletesen beszámolt arról, hogy miért nem láthatjuk őt játszani jelenleg, és ez hová vezethet. Egyrészt a COVID és az esportszervezetek gazdasági helyzetét okolja, de erre nincs hatása. Amire viszont van, az a hozzáállása: "Az az igazság, hogy az egész karrieremben lusta voltam". De az sem segít szerinte, hogy ő egy 26 éves játékos, aki mögött van 10 év profi karrier, és magas a kivásárlási ára is. Ezek kombinációja azt jelenti, hogy nem is kapott érdekes ajánlatokat, úgyhogy egyelőre marad a streamelésnél. De már motoszkál a fejében a gondolat, hogyha nem kap továbbra sem lehetőséget a CS:GO-ban, akkor Valorantra válthat.

Szeptemberben a barátnőjével együtt ellátogatott a berlini VCT Stage 3 Masters eseményre, ami szerinte értékes élmény volt és újra megerősítette benne a vágyat, hogy versenyezzen. "Frusztrált voltam, amikor láttam a színpadot, a játékosokat üvölteni egy nehéz kör megnyerése után, szóval igen, hiányzik a versengés." - tette hozzá KennyS. Korábban voltak már pletykák arról, hogy Valorantban folytatja, állítólag az Alliance-ban próbajátékon is volt, de ezt most cáfolta.

Amit viszont megerősített, hogy számtalan ajánlatot kapott Valorant-csapatoktól, és jelen körülmények között hiába szeretné CS:GO-ban folytatni a karrierjét, ez nem biztos, hogy meg is valósul majd. ScreaM is hasonlón ment keresztül tavaly, ebben KennyS talál is némi komfortot, de elmondása szerint ő rosszul érezné magát, ha a "hátsó ajtón" keresztül távozna az illusztris CS:GO karrierje után. "Annyira jó lenne még egy utolsó tier egyes CS-versenyt nyerni" - tette hozzá a francia játékos. "Tudom mi kell ahhoz, hogy nagyon jó, versenyképes játékos legyek, de ha nincs helyem a CS-ben, akkor találok máshol."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!