Elkészítik a legendás Resident Evil legelső részének társasjáték változatát is!

Elkészítik a legendás Resident Evil legelső részének társasjáték változatát is!

A második és harmadik rész már játszható ilyen formában, de a trilógia csak most válik majd teljessé.

A franchise és a zombi fanok nagy örömére hivatalosan is bejelentették a Resident Evil 1 társasjátékot, és nem csak arról hullt le a lepel, hogy hamarosan elindul a Kickstarter kampány, de egy rövid kedvcsinálót is kiadtak hozzá.

A társas az 1996-os videójátékon alapszik, de a Steamforged Games kiadó elárulta, hogy október 26-án érkezik a projekt Kickstarterre, miközben további részleteket is felfedtek. Elmondásuk szerint egyszerre akár négyen is játszhatnak majd vele, de egyjátékos módot is tartalmaz. Természetesen a pályán kívül a karakterkártyák és a miniatűr figurák sem maradhatnak ki a felhozatalból. Az élőhalott hordákon keresztül verekedve kell majd a játékosoknak behatolni a gonosz Umbrella Corporation laboratóriumába. Mostanában egyébként elég nagy figyelmet kap a Resident Evil, két új trailert is kapott a november 24-én debütáló mozifilm, ami szintén nagyon ígéretesnek tűnik az első képkockák alapján.

A Resident Evil 3 asztali adaptációjához hasonlóan a Resident Evil 1 társasjáték is olyan kampányt kap, amelyben a játékosok döntései hatással lesznek a történet, illetve az egyes helyzetek alakulására. A játék leírása szerint egy nyitott világ felfedezésének érzését adja a társas, de nem nélkülözi majd a komoly harcokat, rejtvényeket és a narratív éseményeket sem. Egy-egy játék körülbelül 90 percig tart, de a teljes kampány várható játékidejét nem pontosították.

A Resident Evil 3 mellett a Steamforged korábban a Resident Evil 2-ből is készített társasjátékota. Mindkét alkotás az eredeti PlayStation címeken alapult, nem pedig a modern feldolgozásokon. A stúdió egyébként az elmúlt években számos társasjátékot készített videojátékok alapján, az ő nevükhöz fűződik a Dark Souls, Horizon Zero Dawn, a Devil May Cry és a Monster Hunter World asztali verziója is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!