Már 5 éve nem szerepelt ilyen jól a NIP

Már 5 éve nem szerepelt ilyen jól a NIP

11 meccses győzelmi maraton után lett a NIP Európa legjobb Counter-Strike csapata.

2016 decembere: az utolsó alkalom, hogy a NIP a világelitbe tartozott a legjobb három csapat egyikeként. Ekkoriban nyerték meg utolsó jelentős tornájukat, az IEM Oaklandet, még a pizsamás nindzsák között játszott GeT_RiGhT, f0rest és Xizt is. Azóta sok víz lefolyt a Söderströmön (stockholmi folyó), és csak REZ maradt meg az akkori felállásból.

Most pedig, csaknem öt évvel azután, hogy legutóbb a top 3-ban tanyázott a NIP, újra sikerült elérniük ezt a helyet, ráadásul úgy, hogy papíron ők a legjobb európai csapat is jelenleg. Az IEM Fall EU RMR-győzelmet követően megelőzték a Vitalityt a HLTV ranglistáján, a helyezést pedig nem csak a formátum okozta szerencse, de egy 11 meccses győzelmi sorozat is alátámasztja. A széria a BLAST Premier Fall csoportkörében indult, ahol a BIG-et (2x) és a G2-t verték meg, majd az RMR-on veretlenek tudtak maradni annak ellenére, hogy öt Bo1-gyel indult a torna, és a rájátszásban is csak egy-egy pályát adtak el ellenfeleiknek - még a Bo5 döntőben is az ENCE ellen.

Az eheti HLTV ranglistán több csapat pozíciója is változott, a top 10-ben sokan alig néhány pontra vannak egymástól jelenleg, ami nehezebbé teszi a valódi viszonyok megállapítását. Egy olyan probléma is felmerült, miszerint az IEM Fall RMR-on használt tiebreaker meccsek túl lettek értékelve a forma meghatározásában - ez főképp a kevesebb ponttal rendelkező top 30-as csapatokat érinti. Petar "Tgwri1s" Milovanovic szerint a héten kijavítják ezt a hibát, és így valószínűleg több csapat is elesik néhány ponttól, és potenciálisan hátrébb kerül a rangsorban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!