Aggódnak a játékosok: lehet nem kapnak matricát?

Aggódnak a játékosok: lehet nem kapnak matricát?

Az európai játékosok sorra azt állítják, hogy nem kaptak megkeresést a Valve-tól, de mi lehet a háttérben?

A hétvégén véget értek az IEM Fall RMR-ok, eldőlt kik jutnak ki a stockholmi Majorre. Sokan örülhetnek az eredményeknek, többek között az a 61 játékos is, aki életében először játszhat Majorön. Azonban több európai játékos is aggodalmát fejezte ki tegnap a közösségi médiában, hogy nem kaptak megkeresést a Valve-tól a kvalifikáció lezárta után, és kétségessé vált, hogy a két hét múlva induló versenyen lesznek-e egyáltalán matricák?

A matricák évek óta fontos részét képezik a Majorök körüli hype-nak, arról nem is beszélve, hogy jelentős bevételi forrás minden játékosnak: állítólag akár 100 000 dollár körül is kereshetnek vele egy-egy alkalommal. Most viszont az európai játékosok úgy gondolják, hogy ez veszélybe kerülhet, mert még nem keresték meg őket.

Ennek ellentmond, hogy a dél-amerikai, az ázsiai és az óceániai játékosok állítása szerint velük már felvette a kapcsolatot a Valve. FalleN például egy streamben portugálul azt nyilatkozta egy ezzel kapcsolatos kérdésre, hogy kevés idejük van elküldeni az aláírásokat és dolgozik rajta. A TYLOO menedzsere szerint pedig csak a top 16 csapat kap matricát, ami azt jelentené, hogy kettő helyett három hét van arra, hogy elkészítse őket a Valve, cserében 8 kvalifikált együttes nem részesedne ebből a bevételből. Ezen a ponton nem tudni, hogy ebből mi igaz és mi nem, szóval azt javasolnánk, hogy kezeljük a helyén a helyzetet.

A korábbi Majorök esetében az volt a gyakorlat, hogy a kvalifikáció után rögtön kérte az aláírásokat a Valve, heteken keresztül egyeztették a dizájnt, és jóval a torna kezdete előtt meg is jelentek a kapszulák a játékban. Ezúttal a selejtezők csak két héttel a Major előtt értek véget, tehát még két nappal ezelőtt sem lehetett biztosan tudni, hogy kik utazhatnak Stockholmba, ez pedig értelemszerűen hátráltatja a matricák készítését. A dél-amerikai játékosok szerint őket már megkeresték az RMR előtt, az európaiak pedig azt mondják, még nem hallottak semmit. s1mple is kiírt egy sejtelmes, inkább trollkodásnak vehető reakciót a matricás kérdésben, miszerint ő tudja, de nem mondja el.

A játékosok aggodalma teljesen jogos, kevés az idő, és jelentős bevételtől esnének el, ha a Valve nem adná ki a Majorhöz a matricakapszulákat. De a Valve nem hülye, ha egy játékos 100 000 dollárt kap a matricaeladásokból, akkor ők is annyit keresnek vele - aligha mondanának le erről azért, mert a megszokottnál kevesebb idejük van összehozni a frissítést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!