Meddig marad coldzera a Complexityben?

Meddig marad coldzera a Complexityben?

A Complexity lemaradt a Majorről, k0nfig távozása után pedig kétségek támadtak még a rajongókban is a csapat jövőjét illetően.

Nehéz lenne szépíteni azon, hogy a Complexity lassan egy éve teljes káoszba süllyedve, szinte mindig hátrakötött kézzel játszik az online éra legnagyobb versenyein. Legutóbb k0nfig sérülése, majd távozása érte hatalmas csapásként a csapatot - szeptember óta coldzera helyettesíti őt, felemás sikerrel. A coL jelenleg a BLAST Premier Fall Showdownon szerepel, ahol tegnap este nyertek az MIBR ellen. Igaz, ez a teljesítmény nem annyira meggyőző, mint ahogyan azt a játékosok minősége garantálná: jks számtalan 1vX-et hozott le, de ezek is inkább az MIBR eldobott körei voltak, mintsem emberfeletti játék jelei.

Hogyan illeszkedik bele ebbe 2016 legjobb játékosa, a kétszeres Major-bajnok coldzera? Erről és a terveiről beszélt egy, a HLTV-nek adott interjúban a brazil sztár. Egyrészt kiderült, hogyan kötött ki a FaZe-es kispadozás után a Complexityben: "tavaly óta beszélgetek Luisszal (peacemaker) arról, hogy csinálhatnánk valamit együtt... Szerintem ő miatta csatlakoztam a Complexityhez". Ezt később részletezte, például kiemelte, hogy mennyire jó edzőnek tartja őt, amiért képes kicsikarni mindenkiből a legjobbat, és úgy gondolja, hogy a saját karrierjében is egy olyan támogató személyre van szüksége, aki tudja hasznosítani a képességeit.

Az IEM Fall EU RMR-os zakóról is nyilatkozott coldzera. Elmondása szerint "ez is csak egy verseny", és "nem számít, hogy ez a Major, egy DreamHack vagy StarLadder torna". Persze szeretett volna ott lenni a Majorön - ki nem -, de úgy gondolja, "ha nem sikerült kijutnunk, akkor nem érdemeltük meg". Nem igazán tehetnek többet most, mint hogy a következő versenyre fókuszálnak, ami rögtön fel is vetette a kérdést: meddig marad coldzera a Complexity kötelékében?

Egyelőre annyit tudott elárulni, hogy ez a teljesítményen múlik. "Ha jól mennek a dolgok, akkor biztosan meg akarnak tartani majd", de hozzátette, hogy jelenleg is beszél emberekkel és csapatokkal egy potenciális átigazolásról, és a Major utáni játékos cserebere kulcsfigurája lehet még belőle. "Szeretnék adni egy esélyt a Complexitynek, élvezem a játékot velük, mindenki nagyon jó arc és keményen dolgozik. Meglátjuk mi lesz még az év végéig." A coLnak jelenleg négy versenye van a naptárban, ezeken még valószínűleg coldzerával vesznek részt: a BLAST Premier Fall Showdown, ha innen kijutnak, akkor a döntő is; az IEM Winter; egy DreamHack torna.

A Complexity jelenleg a BLAST Premier Fall Showdownon szerepel, ahol tegnap megnyerték a nyitómeccsüket az MIBR ellen, legközelebb pedig pénteken játszanak majd az OG–paiN mérkőzés győztese ellen. Ha szeretnéd élőben, magyar nyelven követni a BLAST versenyét, akkor érdemes bekapcsolódni az egész héten át zajló közvetítésbe az Esport1TV-n!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!