Hiába vett részt a Major-selejtezőkön, kimarad az Astralis kezdőjéből

Hiába vett részt a Major-selejtezőkön, kimarad az Astralis kezdőjéből

Az Astralis meghozta a döntést, hogy kikből áll majd a kezdőjük a PGL Stockholm Majorön.

Gla1ve visszatért az Astralis kezdőjébe, ahol Bubzkji helyét veszi át - jelentette be a szervezet tegnap. Hetek óta kérdéses volt, hogy kivel indul a Majorön az Astralis. Sokáig úgy tűnt, Xyp9x húzhatja a rövidebbet: ő maga állította azt egy Luís Mirának adott interjúban, hogy a teljesítménye ugyan hatással lehet a döntésre, de "nem mondhatom meg, hogy az Astralis mit tehet vagy tegyen". Annak ellenére, hogy Xyp9x távozása a csapatból már borítékolható, mégis kapott egy esélyt arra, hogy folytassa Major-részvételi rekordját.

Gla1ve többhetes szabadság után tér vissza, amit azért vett ki, mert október 9-én megszületett első gyermeke. Egy ideig nem volt biztos, hogy ott lesz-e a Majorön, az Astralis bejelentése alapján a döntés főképp a szervezet sportigazgatójának, Kasper Hvidtnek a kezében volt. "Nagyon tisztelem Lucast (Bubzkjit) mint játékost és személyt egyaránt, de a csapat mindig az alapján dől el, hogy mennyi esélyük van nyerni" - tette hozzá Hvidt.

Bubzkjinak érthetően kevés vigaszt jelentenek Hvidt szavai, egy tweetben azt mondta: "Csalódott vagyok, amiért kihagytak, miután ott voltam a selejtezőn. Fájó lemaradni az első Majorömről, és kihagyni a lehetőséget, hogy "hazai" közönség előtt játsszak. De sajnos csak 5 hely van. Úgy éreztem, hogy a végefelé egyénileg a jó irányba haladtak a dolgok."

A PGL Stockholm Major október 26-án, kevesebb mint két hét múlva indul. Az Astralis ugyan pontlevonást kap azért, mert kicserélték Bubzkjit a felállásból, ez nem elég ahhoz, hogy elveszítsék a korábban megszerzett Challenger helyüket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!