A Ricochet anti-cheat rendszerével a Warzone új korszaka köszönthet be

A Ricochet anti-cheat rendszerével a Warzone új korszaka köszönthet be

A Ricochet egy kernel szintű anti-cheat rendszer lesz, ami mind Warzoneban, mind Vanguardban ügyel majd a játék tisztaságára.

A Warzone 2020 óta a csalók játszótere, és idáig a Blizzard Activision valódi lépést nem tudott tenni ellenük. A novembertől érkező Ricochet anti-cheat rendszer lehet a megoldás, ami egy tisztább, igazságosabb játék ígéretével kecsegtet. A kernel szintű rendszer lényege, hogy a csalókat még azelőtt bannolja, mielőtt esélyt kapnának a játékra, tehát az ígéretek szerint innentől előszűrik a játékosokat.

Ennek az új rendszernek két rétegű védelmi mechanikája lesz, így egyrészről a szerveroldalon, másrészről pedig szerver oldalról védi majd a felhasználókat. Ez utóbbi természetesen erősen ellentmondásos, ahogy a Riot Game népszerű játéka, a Valorant esetében is az volt, viszont ott sikerült egy hatékony megoldást találni a csalók megfékezésére, és a Warzonenak nagyobb szüksége van egy ilyen rendszerre, mint valaha. 

Mivel közvetlenül a Warzoneba kerül integrálása, ezért csak olyankor fog futni, amikor maga a játék is. A frissítés, ami magával hozza a Pacific színteret, és ezzel az anti-cheat rendszer alapjait is, november 5-én érkezik, de teljes kernel szintű védelem csak egy későbbi időpontban kerül integrálásra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!