Bajban Hernández, és kikerülhet a Bayern védője a FIFA 22-ből?

Bajban Hernández, és kikerülhet a Bayern védője a FIFA 22-ből?

A spanyol AS napilag információja szerint Lucas Hernández akár féléves börtönbüntetésre is számíthat.

Ez pedig azt eredményezné, hogy nem csak a karrierje kerülne veszélybe, hanem Benjamin Mendyhez hasonlóan ő is törlésre kerülhet a FIFA 22-ből.

A történet szerint Lucas Hernándeznek október 19-én kell befáradnia a spanyol bíróságra, és ekkor döntheti el, hogy az elkövetkezendő tíz napot követően melyik büntetés-végrehajtási intézetbe vonul be önkéntesen.

Hogy miről is van szó?

Vissza kell egy kicsit pörgetni az idő kerekét, hogy teljesen megérthessük Hernández helyzetét. 2017 februárjában ugyanis a francia hátvéd és akkori párja az utcán bántalmazta egymást fizikálisan. Az eset hatására a futballistát és kedvesét, Amelia de la Osa Lorentét 31 napnyi közösségi munkára ítélték, valamint hat hónapra szóló távoltartási végzést rendelt el a bíróság. Ezek után nem úgy viselkedtek, ahogyan azt gondolná az ember, mert a pár 2017 nyarán Miamiba ment, és a végzés dacára Las Vegasban egybe keltek. Miután hazautaztak, a hatóságok őrizetbe vették Hernándezt, Ameliát azonban nem, mivel érdekes módon neki a bíróság nem küldött értesítést a végzésről. Ez okozta, hogy a labdarúgóra hat hónapos börtönbüntetést szabtak ki, és bár az ügyvédei mindent megpróbáltak, a bíróság hajthatatlannak bizonyult, már csak azért sem, mert Hernández felelőtlen módon nem teljesítette a 31 napos közmunkát. Persze van rá esély, hogy mégis megússza a féléves ítélet letöltését, de rezeg a léc nála nagyon, mert például idő közben az is kiderült, hogy a francia labdarúgó a büntetett előélete miatt nem kaphat felfüggesztett börtönbüntetést. A történet tehát több befejezést is hordoz magában, de ha a spanyol bíróság ilyen kemény lesz, akkor a következő időszak nem lesz egyszerű a Bayern München friss igazolásának, ráadásul a klubja idén nyáron csengetett ki érte 80 millió eurót az Atlético Madridnak, miközben október elejéig mit sem tudtak az ügyéről.

Kérdés, hogy mit tesz majd az új munkaadója, ha netán rosszra fordulnak a dolgok, mert az EA Sports biztos nem gyakorol kegyelmet, ha a börtön közelébe kerül a francia.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!