Bejelentette a Rockstar a GTA: The Trilogy megjelenési időpontját és gépigényét

Bejelentette a Rockstar a GTA: The Trilogy megjelenési időpontját és gépigényét

Nem is kell sokat várnunk, mire kipróbálhatjuk az első 3D-s GTA-részek felújított változatait!

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Rockstar Games bejelentette a GTA: The Trilogy gyűjtemény felújított változatának megjelenését. A GTA III, Vice City és San Andreas részeit érintő trilógia remastered verzióját előtte is hosszú ideje pletykálta a közösség, a bejelentésben viszont konkrétan nem hangzott el, pontosan mikor is jelenik meg a játék.

Most azonban ez is bizonyossá vált. A dátumválasztás sem véletlen a fejlesztők részéről, hogy ma rántották le a leplet az információkról, ugyanis napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 2001. október 22-én jelent meg a Grand Theft Auto III. Jó hír, hogy a The Definitive Edition-re sem kell már sokat várni: 2021. november 11-étől térhetünk vissza ismét Liberty City-be, Vice City-be, illetve San Andreas valamelyik nagyvárosába, esetleg kisebb falujába. A Rockstar ráadásul egy hangulatos trailer videót is megosztott bejelentésében, amelyben igyekeztek összehasonlítani az eredeti és a felújított változatú verziókat is.

A játékok teljes grafikai világát modernizálták, ezen kívül a fények, a környezet is másként fognak viselkedni, a látótávolság is nagyobb lesz, a játék irányítása pedig leginkább a Grand Theft Auto V-éhez fog hasonlítani. A trilógia a teljesség igénye nélkül a következő platformokon fog megjelenni: PlayStation 4 és 5, Xbox One és Series X|S, Nintendo Switch, valamint PC-n. Utóbbin viszont csak a Rockstar Games Launcheren keresztül szerezhetjük be. Mobiltelefonokra szánt változata jelenleg is fejlesztés alatt van, ez a tervek szerint 2022 első felében jelenik meg valamikor. A trilógia már most előrendelhető bármely platformra $59.99 dollárért (kb. 18700 forint).

"Grove Street... otthon." (A kép forrása: Reddit)

Ez ráadásul még nem is minden, ugyanis a bejelentéshez csatoltak egy minimum gépigényt is a PC-s játékosoknak. Az ajánlottról ugyan még nincs információ, a minimumhoz viszont nem feltétlen van szükség combosabb gépre. Íme:

  • Operációs rendszer: Windows 10
  • Processzor: Intel Core i5-2700K vagy AMD FX-6300
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 760 2GB vagy AMD Radeon R9 280 3GB
  • RAM: 8 GB
  • Szabad terület a merevlemezen: 45 GB

Kövess Minket!



Te meg fogod vásárolni a GTA: The Trilogy felújított változatát?