Elhúzódhat az Intel szerint a videokártyákat érintő készlethiány

Elhúzódhat az Intel szerint a videokártyákat érintő készlethiány

Nem túl derűlátó a jövőt tekintve a cégóriás vezérigazgatója.

Számtalan kitűzött céllal rendelkezik az Intel 2022-re, nem is volt visszahúzódó Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója, amikor a cég ambícióiról beszélt - elég ha csak a hamarosan megjelenő Alder Lake processzorokról, vagy az Intel első videokártyáiról beszélünk. A VGA-piac kapcsán ugyan az Intel jövőjét tekintve optimista volt, általánosságban viszont már nem annyira: szerinte ugyanis a kártyákhoz szükséges félvezetők készlethiánya a teljes 2022-es évben is jelen lévő probléma lesz.

Egy, a CBNC portálnak adott interjújában beszélt erről. Véleménye szerint ugyan a helyzet "fokozatosan jobb és jobb lesz", nem látja azonban, hogy a probléma teljes mértékben megoldódik 2023-ig. Ebben egyébként egyezik a véleménye Lisa Suval, az AMD vezérigazgatójával, azzal együttvéve is, hogy egyikük sem próbálta mélyebben elemezni, pontosan mikor is hagyhat alább a készlethiány. Ha viszont két ekkora rivális ebben ilyen szinten ért egyet, az nagyjából előre is vetíti, mire számíthatunk a jövőben.

A helyzetért leginkább a koronavírus-világjárvány okolható, de az sem segít túlságosan, hogy Kínában korlátozzák a lakosság és az ipar áramhasználatát az országban tapasztalható energiaválság miatt. Ha pedig nem oldódik meg egyhamar a készlethiány, olyan termékek, mint az ezen cikkben említett Intel Alder Lake processzorok, az Nvidia RTX 3000-szériájú videokártyák, illetve az AMD Zen 4 processzorai is nehezen lesznek beszerezhetők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!