V4FSF: Ismerjétek meg a V4 Future Sports Festival rendíthetetlen bolgár csapatát, a Fiendet

V4FSF: Ismerjétek meg a V4 Future Sports Festival rendíthetetlen bolgár csapatát, a Fiendet

Alig több, mint 10 hónapos a bolgár csapat, de már a világ legjobbjai ellen játszanak.

A V4 Future Sports Festival 2021-es kiírásának selejtezőjén, az International Online Cupon keresztül négy csapat jutott tovább: a Sinners, a Wisla Kraków, a Fiend és az ONYX. Az már biztos, hogy ők részt fognak venni a V4 FSF budapesti döntőjén. Nézzük is meg, mi az a Fiend, kik játszanak itt és milyen formában vannak jelenleg?

A csapat

A Team Fiend egy amerikai szervezet, ami 2021 márciusában indult útjára bolgár játékosokkal. A csapat kiváló kombinációja a tapasztalt, a nemzetközi vizeket is gyakran felkavaró játékosoknak, valamint a fiatal tehetségeknek. v1c7or és bubble fejenként 9-10 évnyi tapasztalattal bírnak, és a számtalan regionális tornagyőzelmük mellett például WESG-et nyertek együtt 2018-ban. Mellettük pedig ott van dream3r, a korábban VAC-banolt rifler, aki eltiltásának lejárta után végre akadály nélkül játszhat. A csapat utolsó két tagja pedig a bolgár Counter-Strike legújabb generációjának tagjai: a megbízható és magabiztos REDSTAR; valamint a legújabb szerzeményük, az AWP-t határozottan forgató h4rn.

A V4 FSF International Online Cupra remek esélyekkel érkeztek, a jelenlegi formájukat pedig jól mutatja, hogy majdnem kijutottak a PGL Stockholm Majorre is az IEM Fall EU RMR-on keresztül. Ennek megfelelően szerepeltek az IOC-n is: simán megverték az eSubát, nagyon szoros meccsen kaptak ki egy meglepően erős Wisla Krakówtól, és kitartó játékkal kerekedtek felül a verseny legsötétebb lován, a 4glory-n is. A folytatásban játszi könnyeddséggel verték az ONYX csapatát, majd egy szoros és izgalmas mecscen kaptak ki a Wisla Krakówtól.

Ezzel a harmadik helyen végeztek a V4FSF International Online Cupban, hamarosan azonban a világ legjobbjai ellen bizonyíthatnak. Bronzérmesként érkeznek majd Budapestre a novemberi LAN-ra, ahol már olyan csapatok ellen bizonyíthatnak majd, mint a Gambit, a BIG vagy a Movistar Riders.

A Fiend jelenleg egy top 30-as csapat, számtalan jó minőségű ellenféllel találkoznak, és a jelenlegi ötös négyhónapos pályafutása alatt folyamatosan törnek előre. Olyan momentum van ebben a bolgár csapatban, ami a nagyobb történelemmel és jobb erőforrásokkal bíró régió gárdáiban sincs meg, és jól látható, ahogy meccsről meccsre fejlődnek, érnek. Semmiképpen sem szabad leírni őket, pláne h4rn játéka miatt, aki néha bámulatos megmozdulásokkal képes visszahozni a játékba a Fiendet olyan körökben is, ahol nem biztos, hogy lenne keresnivalójuk.

A játékosok

Kamen "bubble" Kostadinov

Kor: 30

Nemzetiség: Bolgár

Tapasztalat: 10 év

Szerep: In-game leader

Legnagyobb eredmény: World Electronic Sports Games 2018 bajnok

Viktor "v1c7or" Dyankov

Kor: 27

Nemzetiség: Bolgár

Tapasztalat: 9 év

Szerep: Entry fragger (rifler)

Legnagyobb eredmény: World Electronic Sports Games 2018 bajnok

Simeon "dream3r" Ganev

Kor: 24

Nemzetiség: Bolgár

Tapasztalat: 7 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: StarLadder StarSeries XIII 3-4. hely

Hristiyan "REDSTAR" Pironkov

Kor: 20

Nemzetiség: Bolgár

Tapasztalat: 4 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: Spring Sweet Spring #2 3-4. hely

Deyvid "h4rn" Benchev

Kor: 21

Nemzetiség: Bolgár

Tapasztalat: 1 év

Szerep: AWP-er

Legnagyobb eredmény: Spring Sweet Spring #2 3-4. hely

Kövess Minket!