Hirdetés

New World: KriszhAdvice és rajongótábora elfoglalt egy szervert, kitiltás járt érte

Redditen jelezték a történteket a szerver játékosai és bár KriszhAdvice is elmondta, szerinte mi történt, végül megkapta a kitiltását.

Hirdetés

Redditen osztott meg néhány nappal ezelőtt egy New World-játékos egy felháborodott hangvételű posztot, de a hivatalos New World-fórumra is írt egy másik játékostárs. Állításaik szerint ugyanis a népszerű magyar streamer, KriszhAdvice tönkreteszi a játékélményüket saját maguk szórakoztatásáért és ráadásul mindezért a tartalomgyártó őket teszi felelőssé.

Mindkét bejegyzés témája megegyezik, csak megfogalmazásukban térnek el. Állításaik szerint KriszhAdvice, valamint rajongótábora a poszt megírása előtti napon csatlakozott a szerverükre és azonnal le is rohanták mindannyian a városaikat (itt a "zerg rush" kifejezést használták). A szerzők szerint már senki sem meri bekapcsolni a PVP-beállítást, mert két táborra szakadva mindenkit megtámadnak, akinél ez nincs kikapcsolva. Ráadásul elárasztotta a marauderek frakcióchatjét magyar nyelvű üzeneteikkel, így a többi, ugyanezen frakcióban lévő játékosnak el kell viselnie a nem angol nyelvű üzeneteket egy alapból angol nyelvű szerveren. Hozzátették még a posztot megosztók, hogy a streamer mindenkit arra buzdít, hogy jelentse azokat a játékosokat, akik ezt szóvá teszik. A tapasztalatait Redditre megosztó játékos két Twitch-klippel is igyekezett alátámasztani állításait, ezek az eredeti posztban megtekinthetők.

Az esetről megszólalt KriszhAdvice is, aki október 23-i, szombati közvetítésének elején mondta el, ő hogyan látta a történteket. Szerinte nem igaz az, amit ezek a posztok állítanak. Elmondta, hogy körülbelül 100-150 társával együtt csatlakoztak a szerverre és azért választották a marauder frakciót, mert az volt a leggyengébb és nem szerettek volna az alapból legerősebbhez csatlakozni. Csatlakozást követően megtámadták a többi frakciót, akik szerinte nem akartak PVP-zni, egyetlen területen voltak csak hajlandók harcolni, ott viszont elszabadult a pokol. A harc után szerinte pont a többi játékos kezdte őt zaklatni, játékon belül és a streamjének a chatjén is sértegették őt és a nézőit. Itt elismerte, hogy ő maga is túlreagálta az esetet, ezért mondta, hogy jelentse mindenki a játékosokat, de így is túlzásnak tartja, hogy két fórumposztban is arra buzdítanak a szerzőik, hogy őt reportolják a fejlesztőknek és a Twitchnek.

Mindenesetre a játék moderátorai intézkedtek is, KriszhAdvice ugyanis tegnap már arról számolt be közösségi oldalán, hogy kibannolták a New Worldből. Az eltiltása nem végleges, cikkünk megírásakor már fel is oldódott.

(A továbbiakban a szerző egyéni, szubjektív véleményét olvashatjátok)

Tény és való, az egész helyzet az nem egyszerű. Mind a két félnek egyszerre tűnik úgy, hogy igaza is van, mellette pedig hibázott is. A szerver meglévő játékosai nem megalapozatlanul gondolhatták, hogy zerg rush áldozatai lettek, korábban akár magyar, akár nemzetközi szinten is láthattunk sajnos bőven példát rá, hogy egy tartalomgyártó visszaélt a népszerűségével. Az ő szemszögükből csak annyi látszódott, hogy nagyon gyorsan sok, ugyanolyan nemzetiségű játékos csatlakozott a szerverükre. Ugyanakkor KriszhAdvice sem csinált mást, mint ami a játékban egyébként a cél lenne, ez pedig társaságban, többedmagunkkal jóval élvezetesebb tud lenni. E tekintetben van mindkét félnek igaza. A közösség viszont a streamer zaklatása helyett választhatta volna talán a békésebb megoldást is, és akkor nagyon hamar pontot lehetett volna tenni az ügy végére, kiderülhettek volna a félreértések. Ellenben egy angol szerveren nem angolul beszélgetni sem túlságosan szerencsés, ennek elkerülése is megfékezhette volna az elharapódzó indulatokat.

(Borítókép)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Overcome 1 hónapja
  Az a szomorú, hogy egy német gaming oldal jobban utána nézett a sztorinak, mint ti. És ami ide le van írva, az a teljes résznek kb 20%-a. Tudom, mert ott voltam végig
  0 0 Válasz
  • Chutbert 1 hónapja Overcome
   Es meg is osztod, engem pl. erdekelne a maradek 80%. Lehet kiragadott video, amit linkeltek, de hogy random reportolgat embereket az ugy erosen rohadek dolog.
   0 0 Válasz
   • gorkyto119 1 hónapja Chutbert
    Ott kezdődött a dolog, hogy átmentek egy olyan szerverre, ahol kevés a zöld frakció. A területek nagy részét a lilák birtokolták (tehát itt a zerges részt már nem is értem, de egybként is, amikor mass pvp volt nem minden esetben voltak a zöldek többen). A kommunikáció a játékban még elég fapados, ekkora számban csak a frakció cseten tudtak az emberek érdemben beszélni, ott pedig sok külföldi nehezményezte, hogy ezt Magyarul teszik emberek. Erre jöttek a Magyarokat illető rasszista megnyilvánulások. Tisztelet azoknak a külföldieknek, akik kiáltak akkor és ott a Magyarok mellett és még ők kértek elnézést a társaik megnyilvánulásáért. A rasszista megnyilvánulás szerintem egy elég nyomós ok a reportra. Emellett a streamen is többször látszott, hogy direkt akadályozzák a játékban, nézik a streamet és ebből előnyt szereznek. Ez is szabályellenes. Mindenről pedig videóban van bizonyíték. Plussz ráadás, hogy a streamer felvette a kapcsolatot a supportal és a supporttól kapta azt az infót, hogy menjen ezekre a report (gondolom erről is lesz bizonyíték). Semmilyen random report nem volt, és nem is értem hogy formálhatnak emberek véleményt úgy, hogy nincsenek tisztában a teljes képpel.
    0 0 Válasz
 • ZellyCore 1 hónapja
  Random reportolásról is csak azok beszélnek, akik nem ismerik az egész történetet. Sokunk végignézte az előzményeket is, melyért az illetők magatartása jelentve lett. Felháborítónak tartom, hogy egy játékban a magyar politika miatt szenvedünk el rasszizmust, rágalmazást, zaklatást és kölünböző sérelmeket. Nem tart sok időbe (közel 10 perc) utánanézni, hogy mi is történt. Bár nem meglepő, hogy a magyar hírportálokon és persze a különféle forumokon nem oknyomozó riporterek vannak, de ha már megnézted a kb 8 órás stream másfél perces klipjének az 5 másodpercnyi kivágott anyagát és úgy véled, hogy van véleményed a dolgokról, akkor egy picit mélyebre is áshatsz. (mondjuk nézd meg a teljes klippet/ket)
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés