V4FSF: Bemutatkozik az ONYX csapata

V4FSF: Bemutatkozik az ONYX csapata

Szerinted mire lehet majd képes LAN-on az ONYX?

A V4 Future Sports Festival selejtezőinek egyik meglepetése a szerb-ukrán mix, az ONYX volt. Az International Online Cupon a továbbjutást érő negyedik helyet csípték el maguknak, ezzel kiharcolták a helyüket a november közepi budapesti LAN-on. De kik is ők, hogyan jutottak el idáig?

A csapat

Az ONYX nyolc hónappal ezelőtt indult el a Necrogenes1s, aVN, HOLMES, DAV, Impulse ötössel, edzőjük pedig már akkor is fajkus volt. Indulásuk után a HLTV top 100 környékén tanyáztak egy ideig, de utána folyamatosan estek egyre visszább, ami miatt gyorsan elfogyott a türelem a felállással kapcsolatban, és beindult az építkezés. Necrogenes1s került ki először, a helyét DiMKE nyerte el (aki a V4 IOC egyik legjobb játékosa is volt egyben), majd egy hónappal később aVN és HOLMES távoztak. Nem sikerült azonnal találni cseréket, valószínűleg ez vezetett ahhoz, hogy Szerbia helyett Ukrajna irányába nézett a csapat, és a bondik-jR duó mellett döntöttek. Tehát június óta stabil a felállás, és ez az eredményeiken is látszik, hiszen nem csak betörtek a top 100-ba, de egyre több nemzetközi tier 3-as versenyen szerepelhetnek.

Nagy áttörésről még nem lehet beszélni az esetükben, főleg azért, mert a Majoröket is megjárt bondik és jR számára a HLTV 87. helyezés még nem eredmény. Viszont a szerbek számára a Malta Vibes-szereplések, vagy a V4 IOC-n elért negyedik hely igenis az, hiszen előtte csak az Adria-régió versenyein játszhattak a nyílt online selejtezőkön kívül, most pedig Sinners és Wisla Krakow is van a menün, hamarosan pedig Gambit és BIG is lehet - ha ilyen kaliberű csapatokkal is fel tudnák venni a tempót, ráadásul LAN-on, akkor ők is tudják, hogy nagyon messzire juthatnak még.

A játékosok

Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk

Kor: 28

Nemzetiség: Ukrán

Tapasztalat: 12 év

Szerep: Rifler (lurker)

Legnagyobb eredmény: FACEIT Major: London 2018 - 5-8. hely

 

Dimitrije "DiMKE" Veljković

Kor: 27

Nemzetiség: Szerb

Tapasztalat: 7 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: A1 Adria League Season 6 - 1. hely, V4 Future Sports Festival International Online Cup - 4. hely

David "Dav" Miljanić

Kor: 30

Nemzetiség: Szerb

Tapasztalat: 8 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: A1 Adria League Season 6 - 1. hely, V4 Future Sports Festival International Online Cup - 4. hely

Dmytro "jR" Chervak

Kor: 28

Nemzetiség: Ukrán

Tapasztalat: 8 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: StarSeries & i-League CS:GO Season 6 - 2. hely, ELEAGUE Major: Boston 2018 - 9-11. hely, FACEIT Major: London 2018 - 12-14. hely

Aleksa "Impulse" Stankić

Kor: 25

Nemzetiség: Szerb

Tapasztalat: 5 év

Szerep: In-game Leader, AWPer

Legnagyobb eredmény: A1 Adria League Season 6 - 1. hely, WESG 2018 - 5-8. hely

Filip "fajkus" Konatarević

Kor: 32

Nemzetiség: Szerb

Szerep: Edző

Legnagyobb eredmény: V4 Future Sports Festival International Online Cup - 4. hely

Kövess Minket!