Újabb GTA-rész kaphat remaster változatot, akár potenciális javításokkal is

Pletykálja a közösség egy ideje, hogy a Rockstar már dolgozik a GTA IV felújított változatán, ez pedig jó alkalom lehet egy-két problémás részlet kijavítására.

2021. november 11-én jelenik meg a GTA III-at, a Vice City-t és a San Andreas-t egybefogó The Trilogy felújított változata, a The Definitive Edition. Ugyan kiszivárgott képeken, videókon kívül mást még nem tudunk arról a játékról, amely még meg sem jelent, a közösség máris azt pletykálja, hogy itt nem fejezi be a Rockstar a korábbi címei felújítását: egy legújabb pletyka szerint ugyanis a 2008-ban megjelent Grand Theft Auto IV is áteshet egy ráncfelvarráson.

Legelőször egy RalphsValve felhasználónevű Twitter-profil osztott meg egy sokat sejttető képet, amely mellé mindössze annyit írt, hogy "2023", így ha igazak is az értesülései, elég sokat kell várnunk így is erre a részre. RalphsValve korábban inkább a 2022-ben várható Call of Duty játékról szivárogtatott információkat, ezeket azonban megbízható források is megerősítették, így a GTA IV kapcsán megosztott feltételezéseinek is lehet valóságalapja: miszerint a játék teljesítménybeli optimalizáción is átesne, viszont a multiplayert teljes egészében kivennék belőle.

Ha viszont már ezen változásokon átesik a játék, akkor van rá esély, hogy más elemei is változáson esnek át. A Grand Theft Auto IV ugyanis körülbelül annyi változást hozott a San Andreashoz képest, mint a legelső 3D-s rész, a GTA III az utolsó 2D-s epizódhoz, a GTA II-höz képest. Sok újdonságot a Grand Theft Auto V-re tudtak tökéletesíteni, míg egyeseket teljes egészében elhagytak a fejlesztők.

Az autóvezetés fizikája

A fizikai motor esett át a legtöbb változtatáson az előző részekhez képest. Egészen a San Andreasig ugyanolyan, vagy közel hasonló volt a járművek fizikája minden GTA-epizódban, a 4. résztől kezdve viszont teljesen más érzés volt autóba pattani. Azonban a fizikai motor nem volt teljesen tökéletes, ez pedig a gyorsabb sportkocsiknál volt látványosabb: elég volt egy nagyon kicsi félrekormányzás és máris elvesztetted az irányítást az autó felett. A fizikai motor a GTA V-ben még valósághűbb lett, így érdemes lehet ihletet meríteni a folytatásból.

Kevesebb telefonhívás a barátoktól

"Niko, van kedved bowlingozni?"

Komoly újításnak számított a GTA IV-ben, hogy főszereplőnk barátaival nemcsak az egyes missziók során találkozhattunk, hanem azokon kívül is felhívhattuk őket és akár bármilyen szabadidős tevékenységre is invitálhattuk őket: legyen az bowling, darts, billiárd, vagy csak elmenni színházba, vagy egy kocsmába. Ami viszont a legkevésbé látványosabb módosítás volt a GTA V-ben ehhez képest, hogy a barátaink jóval kevesebbszer hívtak el saját maguktól bárhova. Számtalan mém látott napvilágot, amelyben kifigurázzák a GTA IV-es főhősünk unokatestvérét, Romant, aki bowlingozni hívott volna minket.

Egy idő után ráadásul még a játék is poénra veszi ezeket a hívásokat, talán az egyik legemlékezetesebb jelenet, mikor egy robbanóanyaggal teli teherautót kell elvezetnünk a város másik végébe, és pont a küldetés közben kapjuk a hívást Romantól.

Tény és való, a barátokkal való közös időtöltés közelebb hozhatja ezeket a karaktereket főhősünkhöz, így a játék vége is érzelemdúsabb lehet számunkra, ezáltal ezt is érdemes lehet átvennie a Rockstarnak a GTA 5-ből: kereshetnek minket a barátok, de ritkábban.

A pletykák szerint a játék fejlesztése jelenleg is folyamatban van, hivatalos infó azonban még nem látott napvilágot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!