Elnézést kért a Rockstar a Definitive Edition miatt, kiengesztelnék a rajongókat

Elnézést kért a Rockstar a Definitive Edition miatt, kiengesztelnék a rajongókat

Hivatalos közleményt osztott meg a Grand Theft Auto-sorozat fejlesztője a The Definitive Edition kapcsán.

2021. november 11-én, kicsivel több, mint egy hete jelent meg a GTA: The Trilogy felújított változata, a The Definitive Edition. A rajongók nagy reményekkel is várták az első 3D-s Grand Theft Auto-epizódok ráncfelvarráson átesett verzióit, a megjelenés óta viszont egymást érik a beszámolók a játékokban tapasztalt idegesítő, vicces vagy akár a játékmenetet komolyan érintő hibákról.

Nem is maradt sokáig csendben a Rockstar Games, egy közleményt osztottak meg weboldalukon, amelyben reagáltak az elmúlt hetek történéseire. A szöveg rögtön azzal kezd, hogy a fejlesztők elnézést kérnek a rajongóktól, akik bármilyen hiba, vagy indok miatt csalódtak a játék felújított változatában. Elismerték, hogy bár a GTA-sorozat nemcsak a rajongóknak, hanem saját maguknak is különleges, a Definitive Edition viszont nem azt a végső formát nyerte el, amelyet ők is szerettek volna elérni. Ígéretet tettek arra, hogy a közeljövőben több frissítéssel orvosolják ezeket a hibákat, az első ilyen patch ráadásul a következő néhány napon belül fog megjelenni.

Egy másik hibáját is elismerte a fejlesztőgárda. Ugyan az volt a céljuk a Definitive Edition-nel, hogy a rajongók immáron modernebb környezetben ugorjanak bele ismét a GTA III, Vice City és San Andreas világába, nem gondoltak bele azok helyzetébe, akik az eredeti játékokat is szívesen kipróbálták volna. Épp ezért ismét elérhetővé teszik a Rockstar Store-ban a GTA: The Trilogy-t egy csomagban, ráadásul azon játékosok, akik 2022. június 30-ig megvásárolják a Definitive Editiont, az eredeti játékokat ingyen megkaphatják. Arra nem tértek már ki, hogy a Rockstar Store mellett a Steam áruházába is visszatér-e a játék.

A közlemény említett pár szót egy kellemetlenebb témáról is. A fejlesztőcsapat tagjainak egy része ugyanis különböző közösségi oldalakon keresztül több fenyegetést is kapott a rajongóktól a játék megjelenését követően, így arra kérik ezeket a játékosokat, hogy visszajelzésüket, kritikájukat kulturált, civilizált ember módjára tudassák velük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!