Age of Empires 4: Több, a rajongók által kért újdonság is várható a legközelebbi frissítésben

Age of Empires 4: Több, a rajongók által kért újdonság is várható a legközelebbi frissítésben

Nincs már sok hátra a 2021-es téli frissítés érkezésééig.

Közel 1 hónappal ezelőtt, október 28-án jelent meg az Age of Empires 4. A játékot előzetesen is sokan várták, megjelenést követően ezt a számok is igazolták. Jövő héten pedig az első komolyabb frissítését kapja meg, amely több olyan új elemet is tartalmaz, melyet a rajongók kértek a megjelenés óta, de ezen kívül egyéb javítások, fejlesztések is várhatók.

Az "Age 4 Winter Update" elsősorban balanszolni fogja a túlzott különbségeket. Például a francia Hulk hajó átesik némi gyengítésen, hogy ne uralja annyira a vízen történő csatákat, míg a lovasság több sebzést szenvedhet el az íjászoktól. A mongolok "kiváló mobilitás"-tulajdonsága is módosítva lett, hogy "megfelelően lehessen alkalmazni", illetve a Római Birodalom főpapja is hatékonyabban tud pozitívan hatni a közelben álló többi egységre.

A fejlesztők ezen kívül végrehajtanak némi változtatást is a menü vizuális elrendezésén, amelyet kifejezetten a rajognók kértek. Például a "Chinese Dynasty" gomb kevésbé feltűnő helyen lesz a bal alsó sarokban, valamint immáron meg tudod jeleníteni a játékon belüli eredmények ablakát - szerintük ez viszont befolyásolhatja a játékmenetet, így lesz lehetőség ennek ki-, vagy bekapcsolására minden mérkőzés előtt.

Meccsek végén ráadásul a teljes térképet is megnézheted. A fejlesztők hozzátették, hogy dolgoznak egy olyan megoldáson, amellyel jóval egyszerűbben lehet váltani a játék végi statisztikák ablaka, illetve a felfedett pálya között, de ez valószínűleg majd csak tavasszal fog megérkezni. Végül pedig a minitkérképen is végeztek némi javítást: az ikonok mérete fog változni, valamely vagy kisebb, vagy nagyobb lesz.

Sajnos a patch velejárója, hogy a játékmentések és a visszajátszások használhatatlanok lesznek a frissítés telepítését követően, ez viszont a kampányt szerencsére nem fogja érinteni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!