Drágulhatnak az AMD videokártyái - de nem az alkatrészhiány miatt

Drágulhatnak az AMD videokártyái - de nem az alkatrészhiány miatt

Felröppent egy pletyka, hogy maga az AMD értesítette a partnereit a drágításról.

Manapság már igen nehéz megfizethető áron beszerezni a piacon megtalálható legjobb videokártyákat, legyen szó éppen az Nvidiáról, vagy az AMD-ról - már ha épp van készleten valamelyik kártyából a jelenlegi alkatrészthiány, illetve a megnövekedett kereslet miatt, a kettő együttesen pedig a magasba röpítette az eszközök árait. Ráadásul úgy néz ki, hogy az AMD RX 6000-szériájú videokártyák ára 10%-kal is növekedhet akár.

A Videocardz oldala szúrt ki egy fórumbeszélgetést, amely szerint a gyártó saját maga értesítette a partnereit, hogy megemeli ezen kártyák árát "körülbelül 20-40 dollárral", a gyártási költségek emelkedése miatt - az egyik beszállító ugyanis egyre drágábban szállítja le a kártyákhoz szükséges alkatrészeket, ezek alapján pedig az áremelkedés "elkerülhetetlen".

Ha a döntés meg is született, annak hatásait csak akkor érezhetik meg a vásárlók leghamarabb, mikor ismét kapnak a viszonteladók újabb darabokat eladásra, így egy ideig még maradnak a kártyák árai a jelenlegi értéken - hogy meddig, nehéz megmondani.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!