Ha eddig nem voltál CPH Flames rajongó, tegnap az lettél

Ha eddig nem voltál CPH Flames rajongó, tegnap az lettél

Parádés, retake módra emlékeztető mérkőzésen dőlt el a továbbjutás a CPH Flames és a NIP között.

Véget ért a PGL Major Stockholm második szakasza, a Legends stage, méghozzá nem is akárhogyan: végletekig izgalmas mérkőzések, szoros eredmények, elképesztő egyéni megmozdulások jellemezték az utolsó napot. Minderre a Copenhagen Flames és a NIP közti mérkőzés tette fel a pontot, ahol talán mindenidők legjobb Ancient küzdelmét láthattuk - legalábbis az érzelmeket illetően. Nézzük is, milyen volt a két csapat közti hősies küzdelem!

A tét nem volt kicsi: a dánok számára a tündérmese folytatása, a NIP-nek pedig a 16 000 fős hazai közönség elé kijutás jelentett extra nyomást. A vétó után Nuke, Inferno és Ancient került terítékre, az első a CPH, a második a NIP választása volt. Nuke-on nem sok esélye volt a győzelemre hampuséknak, ugyanis jabbi és roeJ zseniális megmozdulásokkal játszották le a svédeket a pályáról lépten-nyomon. Az első félidőben is jól látszott, hogy ki uralja a helyzetet, de a végére még sikerült felzárkóznia a NIP-nek. A folytatás viszont teljesen más történet volt: három kört hoztak össze devicék, mielőtt kizárták volna őket a játékból, ami végül 16:10-es CPH győzelmet hozott.

A folytatásban jött Inferno, ami a NIP egyik erősebb pályája elvileg, de ez a meccs elején egyáltalán nem mutatkozott meg - a 7:1 CPH kezdés CT-oldalon sok dán szívét töltötte meg reménnyel. Csak device és hampus magabiztos multikill körei miatt vált szorosabbá az első félidő, 10:5 az állás. A másodikban viszont már egyértelműbb volt, hogy miért választotta Infernot a NIP, 11 CT-kört hoztak, tökéletes eszközhasználattal és gyakorlatilag a teljes pályát lefedő device-AWP kombóval. A mérkőzés lezárása nem volt tökéletes: a Flames majdnem visszajött a játékba egy force-körrel, de az azt követő anti-ecot elvesztették a rossz időkihasználás és REZ deagle-je miatt, így 16:13 lett a végeredmény a svédek javára.

A mindent eldöntő Ancient következett, ami talán a legkiegyenlítettebb mérkőzés volt mostanában. Több olyan pontja is volt a pályának, amikor egyszerűen nem lehetett megmondani ki áll valójában nyerésre, ugyanis az eredményjelző egy dolog, de a jelenlegi metában rosszul működő CT-gazdaság miatt a meccs sokszor nem is fegyverekről, hanem a pénz okos beosztásáról, és a mentések sikeréről szólt. Az első félidő 9:6-os NIP fölénnyel ért véget, a másodikban pedig úgy tűnt egy ponton, hogy le is tudják zárni a mérkőzést, de ekkor beindult mindenidők legkeményebb retake párbaja: a CPH mintha a világ legjobb csapata lenne évek óta, úgy állt bele esélytelennek tűnő visszafoglalásokba, és ezeket sorra meg is nyerte, szóval jöhetett a hosszabbítás.

A rendes játékidőben némelyik kör a NIP játékosok egyéni hibái miatt úszott el (rossz helyre rakták a bombát, elrontott spray stb), de sokszor azért jutott el a bombarakásig hampus és csapata, mert nicoodoz rontott az AWP-vel, szóval ilyen értelemben is egyenlőek voltak az esélyek. A hosszabbítás már abszolút a nyomásról szólt, és az volt a kérdés, hogy kit nyom maga alá hamarabb. A válaszra viszont nem kellett sokáig várni, ugyanis a CPH egyetlen körével szemben a NIP behúzta a győzelemhez szükséges négyet, köszönhetően LNZ és hampus multikill köreinek és kiváló helyezkedésének, így 19:16-ra nyertek. A mérkőzés utáni képek pedig mindent elmondanak: egy csupaszív, tündérmesébe illő menetelés után romokban hevertek a dánok, akik tudták, hogy többször is esélyük volt a győzelemre, míg a svédeket egytől egyig a keblére ölelte és az égbe emelte device, aki most talán bebizonyította azt is, hogy jobb az Astralisnál.

A Copenhagen Flames nehezen, de biztosan kiheveri majd a tegnapi eseményeket. Ez már csak azért is szükséges lesz, mert a Majorön mutatott játékuk alapján ez egy stabil top 10-es gárda lehet, az egyik, ha nem a legjobb dán együttes szoros versenyben a Heroickal, és még csak az sincs, mint sok a Majorön látott csapat esetében, hogy egy-két cserére vannak a következő szinttől, mert itt aztán minden játékos képes meccseket eldönteni - talán még a tapasztalat hiányzik ahhoz, hogy NIP-kaliberű ötösöket is magabiztosan maguk mögé utasítsanak.

A LEGENDS STAGE TEGNAPI EREDMÉNYEI

  • Vitality 2-1 Entropiq
  • Virtus.pro 2-1 FaZe
  • Copenhagen Flames 1-2 NIP

INDUL A CHAMPIONS STAGE

A tegnapi mérkőzések végeztével kialakult az a nyolcfős mezőny, akik a Major bajnoki címért és az azzal járó örök dicsőségért küzdhetnek. Az alábbi képen látható az ágrajz. A NAVInak keményen meg kell küzdenie majd a már a nevükre írt trófeáért, ugyanis a s1mple vs ZywOo leszámolás, majd várhatóan a Gambit ellen egy CIS El Classico következhet. Ezzel szemben szeretnénk előre is egy zsák képzeletbeli keksszel jutalmazni azt, aki eltalálja a rájátszás alsó ágán szereplő négyes közti meccsek eredményeit, mert közülük bárki odaérhet még - bár a Heroic-NAVI döntő lenne az, ami tökéletesen lezárná az elmúlt kétév elvarratlan szálait.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!