Többen szállnak virtuális traktorba, mint ahányan háborúznak 2042-ben

Többen szállnak virtuális traktorba, mint ahányan háborúznak 2042-ben

A Steam adatai szerint a játékosok inkább művelik földjüket, mintsem hogy egy jövőbeli világban háborúzzanak.

3 nap különbséggel jelent meg a Battlefield 2042 és a Farming Simulator 22: előbbi november 19-én, utóbbi pedig november 22-én. Mindkét játékban közös, hogy a Steam platformján is beszerezhetjük őket (a Battlefieldet még Originen, míg a Farming Simulatort Epic Games-en is), a játékoknak pedig teljesen ellentétes életútjuk van megjelenésük óta.

A Battlefield 2042 például rendkívül döcögősen rajtolt, sokan nincsenek megelégedve a DICE legújabb címével, és Steamen jelenleg "többnyira negatív" értékelést kapott 60 ezer visszajelzés alapján. A Farming SImulator viszont sokkal pozitívabb élményt okozott a vásárlóinak és "nagyon pozitív" az összesített értékelése (igaz, 8 ezren jelezték ezt összesen).

Bár itt a számokban nagy a különbség, a SteamDB adatai szerint viszont másban a Farming Simulator 22 megelőzte a Battlefield 2042-t. Előbbi játéknak a valaha volt legnagyobb egyidejű játékoslétszáma ugyanis 105 636, mindez 8 nappal ezelőtt, ezen eredménnyel pedig ha hajszállal is, de megelőzte "riválisát": a BF 2042 rekordja ugyanis 105 397 játékos 11 nappal ezelőtt. Ne felejtsük azonban, hogy ezek csak a Steam platformját érinti.

Ha mélyebbre nézünk viszont, akkor a különbség már jobban látszódik. A november 28-ával befejeződött héten ugyanis a Farming Simulator kelendőbb volt, mint a Battlefield (valamint a Cyberpunk 2077, amellyel viszont már inkább elégedett a közösség). Valamint ugyan a minden idők legtöbb egyidejű játékoslétszámában csak párszáz fő a különbség, a legutóbbi 24 órát nézve viszont 83 991 játékos szavazatt bizalmas az FS22-nek, míg 36 738 a BF2042-nek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!