Lekerül a digitális polcok kínálatáról a Titanfall, többé nem lesz kapható a játék

7.5 évvel a megjelenés után döntött így a fejlesztőgárda, de a meglévő játékosok továbbra is belevethetik magukat még a játékba.

Több, mint 7 évvel ezelőtt, 2014. március 11-én jelent meg az első Titanfall játék, ilyen hosszú idő után viszont a fejlesztő Respawn úgy döntött, hogy lekerül a játék az áruházak kínálatából és az előfizetéses szolgáltatások között sem lesz már ott a neve.

A Respawn Entertainment a gyors, akció-orientált lövöldözős játékairól ismert, és az Apex Legends mellett a Titanfall még a fejlesztők legnépszerűbb címei, előbbi az egyik, az utóbbi években a legtöbb játékos által játszott battle royale. A Respawn sikere viszont kétségkívül a Titanfall megjelenésével vette kezdetét, a játék ugyanis nem volt hasonlítható versenytársaihoz. Ez azonban nemcsak pozitív, de negatív szemszögből is talán elmondható volt, a Titanfall ugyanis nem rendelkezett kampánymóddal, ez a következő részben, a Titanfall 2-ben változott csak meg, ott volt már lehetőségünk offline körülmények között játszani. Az eredeti játékkal szembeni kritikák viszont megmaradtak, főleg ahogy haladtunk előre az időben, és egyre nehezebb volt csatlakozni a szerverekre.

A Respawn büszkén is beszélt Twitteren a Titanfallról, amikor bejelentették, hogy december 1-től nem vásárolható már meg dobozosan a játék. "A Titanfall nálunk, a Respawn-nál már a DNS-ünk része. Továbbra is irányt ad, hogy mi az az innováció, amelyre minden játékunkban törekszünk. Viszont úgy döntöttünk, hogy leállítjuk az eredeti Titanfall játék értékesítését" - áll a közleményben. Viszont megígérték, hogy továbbra is dolgoznak az univerzumon, például Ash a Titanfall 2-ből az Apex Legendsben is egy játszható karakter lesz.

A dobozos verzió mellett az előfizetéses szolgáltatások közül is kikerül a játék, 2022. március 1-től. Ugyan a Titanfall több, mint 7 éve jelent meg (lassan közel 8 éve is van az már), ez a hír mégis sokkolta a rajongókat, akik eddig is aggódtak amiatt, hogy az Apex és a Star Wars Jedi: Fallen Order sikere után törődik-e még a játékkal a Respawn. Egyesek még kritizálták is a döntésüket, az egyik kommentelő például úgy fogalmazott: "'A Titanfall a DNS-ünk része', pont ezért nem is lesz elérhető?" A játék szervereit viszont nem fogják leállítani a fejlesztők, így azok továbbra is elérhetők maradnak azoknak, akikeddig rendelkeztek belőle egy példánnyal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.