A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Fiend

A nyílt selejtezőkből indulva, a megosztott dobogóig jutott a bolgár csapat!

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

Fiend

A bolgár Fiend csapatának sem ma kezdődött már a 2021-es V4FSF szezon, hiszen akárcsak az ONYX, ők is a nyílt selejtezőkből indultak, még a nyár végén. A csapat magja már hosszú évek óta együtt játszott, anno a Windigo színeiben értek is el szép eredményeket. A Fiendhez azonban már csak a Windigo felállásának egy része érkezett, melléjük fiatal, tehetséges bolgár játékosok kerültek akikkel együtt 2021-ben felküzdötték magukat a HLTV top 20-as listájára, a V4 Future Sports Festivalon pedig meg sem álltak a megosztott dobogóig.

A selejtezők nekik sem okoztak különösebb gondott, ahogy az IOC-n is magabiztosan meneteltek, egészen addig amíg nem találták szemben magukat a lengyel Wisla Krakow csapatával. Ilyen pedig kétszer is előfordult. Elsőként a felső ági elődöntőben, ahol bár három pálya kellett a meccs eldöntéséhez, összességében a lengyelek dupla AWP-s játéka úgy ment át a Fienden, mint kés a vajon.

Az IOC alsó ágán aztán viszonylag könnyeddén lőtték tovább magukat az offline szakaszba, de a Wisla elleni visszavágó nem sikerült. A lengyelek játéka ismét túl erősnek bizonyult számukra, így az IOC-ból a 3. helyen jutottak tovább. A budapesti offline döntőre ők is részben megváltozott felálással érkeztek, v1c7or helyett SHiPZ játszott a Fiendben, de csak beugróként.

Nyitómeccsükön bele is szaladtak egy meglepetés vereségbe, a Magyar E-sport Válogatott ugyanis 16:13-ra nyert ellenük. Ekkor úgy tűnt, hogy verhető formában vannak, a hirtelen jött vereség azonban átkapcsolt valamit a bolgárokban és azok meg sem álltak a top 4-ig. Wisla Krakow, Magyar E-sport Válogatott, Gambit, Movistar Riders, szinte senki sem tudta megfékezni őket. 

Végül az Entropiq elleni elődöntőben ők voltak azok, akik a rövidebbet húzták. A CIS alakulat két tükörsima pálya után utasította maga mögé a Fiendet, akik így nagyot meneteltek, sok szép győzelmet gyűjtöttek, végül pedig a megosztott dobogón, a 3-4. helyen végeztek a BIG mellett.

A szokásos év végi cserélgetések azonban őket sem kerülték el. Bár eredményeik nem indokolják, a csapat úgy döntött, hogy megválnak dream3rtől és bubble-től is. Valószínűleg új bolgár játékosok érkeznek majd a h4rn, REDSTAR, v1c7or trió mellé, de hogy kik, az egyelőre rejtély, akárcsak dream3r és bubble jövője.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!