Hirdetés

Ruined King teszt; a LoL világának élvezete a LoL nélkül

Nálunk járt a Riot Forge első játéka, a Ruined King, mely megadta végre a gaming világnak azt az élményt, hogy anélkül lehet élvezni a LoL univerzumát, hogy multiplayer játékot kéne játszani hozzá!

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

K&H MN3B Valorant

K&H MN3B Valorant Zárt Selejtező - Illés Akadémia Spirit vs. UEG assorted

Hirdetés

Amikor először megláttam a híreket a Ruined Kingről, nagyon megörültem, hiszen az RPG-ket mindig is szerettem, ahogyan a League of Legends világát, Runeterrát is. Csak idő kérdése volt, hogy a Riot Games komolyabban is elkezd foglalkozni azzal a hatalmas világgal, amit az évek során teremtettek. Ez egy hosszú folyamat volt azonban, főleg egy olyan játékosnak, aki 2012-ben ismerkedett meg a LoL-lal.

A csapat

Kifejezetten üdítő volt a LoL-ból ismert karaktereket egy teljesen új világban kipróbálni, ahol egy kicsit jobban megismertük őket, mivel rengeteg beszélgetésük van egymással, főleg az esti tábortüzek mellett. Sok apró részlet derül ki például Ahri, vagy Yasuo hátteréről és megfoghatóbb személyekké válnak a szemünkben. 

Összesen 6 választható karaktert kapunk, amiből 3-at irányíthatunk egyszerre, így javarészt rajtunk múlik milyen csapatösszetételt szeretnénk. Bizonyos részeken muszáj lesz egy-egy karaktert magunkkal vinni, ezzel próbál a játék rávenni minket arra, hogy mindenkit kipróbáljunk és ne csak elkényelmesedjünk az első hárommal akit megszerzünk.

A választható karakterek pedig: Illaoi, Miss Fortune, Braum, Yasuo, Ahri és Pyke. Mindegyiknek megvan a saját szerepe, ezeket más RPG-kből vagy épp MMO-kból már jól ismerhetjük: tank, healer, dps, debuff, mage stb.

A karakterek mechanikája azonban egyedi valamilyen szinten, mindenkinek valami köré épül a kitje. Illaoi minél több csápot idéz, annál erősebb, Miss Fortune egyre gyakrabban támad és kikerül ellenséges támadásokat, valamint a LoL-ból ismert Love Tap képességgel kombózik. Braumról mit mondjak: shield for days. Yasuo itt is tornádokat használ a kardján kívül, Ahri szintén a LoL-ból ismert passzívját használja, ami nem csak gyógyítja, de erősebbé is teszi a varázslatait, Pyke pedig láthatatlansággal és mindenféle debuffal dolgozik (bleed, ignite stb).

Mindegyik karakter viszonylag sok képességgel érkezik, nem csak azzal a néggyel, amit a LoL-ból ismerünk, bár azokat mindig igyekeztek belerakni mindenkinél, azonban ennél jóval több van bennük. 

Így néz ki például Miss Fortune:

Mint láthatjátok, instant képességekkel, lane képességekkel rendelkezik, utóbbiból 6-ot is kapunk, három instantot és még az ultihoz is három variáns tartozik mindenkinél. A képességeket fejleszteni, specializálni is lehet, bár mindenre nem lesz elég pontunk, így nekünk kell elhatározni, hogy kit hogyan szeretnénk hasznosítani.

Ezen kívül rúnákkal is operálhatunk, amik tovább fókuszálják a karakterek erősségeit, stílustól függően.

Végezetül pedig egy craft rendszer is van a játékban, amivel tárgyainkat tehetjük erősebbé, különféle extra hatásokat tehetünk rá úgy mint bónusz HP, gyorsaság, lifesteal stb. illetve a minőségüket is javíthatjuk például kékről lilára.

A tárgyaknál sok mindenre nem tudunk kitérni, a megszokott dolgokat láthatjuk itt: a ritkasági szint és a tárgy szintje határozza meg mennyire erős, néhány fegyver a statokon kívül más képességeket is ad, pont mint a LoL-ban. Működik, rendben van, de semmi extra, eleinte kicsit zavaros volt, hogy melyik tárgy kire megy, vagy ha épp enchantolni akartam, csak annyit látok, hogy egy adott tárgyat valaki visel, de nem derült ki, hogy ki, így mindig külön meg kellett néznem.

Ami a játék kezelését illeti, fontos megjegyezni, hogy bár a Ruined King a LoL világában játszódik, a fejlesztés a Riot Forge berkein keresztül valósult meg, vagyis egy külső stúdió készítette ténylegesen. Ez persze nem feltétlenül jelent rosszat, de itt-ott érezni ennek a hatását, amire a későbbiekben ki fogok térni.

Szóval mi is történik itt?

A történet maga, javarészt Bilgewaterben és a Shadow Isles-zon játszódik, e két helyszín között fogunk a legtöbbet ingázni, egy-két kisebb területet leszámítva, amik annyira nem számottevőek. 

A bevezető animáció már a játék indításakor megadja az alaphangulatot, hiszen több, mint 1000 évet utazunk vissza az időben a Blessed Isles-ra, hogy lássuk, amint Viego végleg elveszíti feleségét, Isoldet és ettől teljesen bekattan, előidézve az első Harrowinget. Ennek köszönhetően lesz ebből a közkedvelt turista célpontból az a förmedvény, amit ma már Shadow Isles-ként ismerünk. Leginkább szellemek és más szörnyű teremtmények lakják.

Ahhoz, hogy érdemben tudjak beszélni legalább a történet alapjáról sajnos muszáj egy kis spoilert belevinnem, így ha ezt nem szeretnéd tudni, nyugodtan ugorj a 3. oldalra, ahol cikkünk a spoileres tartalom után folytatódik.

Neked tetszik a Ruined King?

Hirdetés
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • SirLL 1 hónapja
  A zenéről nem esett szó a cikkben, pedig bőven említésre méltó, és nem egy dallam van, ami bele tud ragadni az ember fülébe a játék folyamán.
  0 0 Válasz
 • centre_syrup 1 hónapja
  Szerintem jó lett
  0 0 Válasz
 • retsam89 1 hónapja
  Szép!
  0 0 Válasz
 • dragon6353 1 hónapja
  Nem rossz!
  0 0 Válasz
 • Ndavid96 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés