A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Wisla Krakow

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Wisla Krakow

Az IOC alatt még úthengerként játszottak, a LAN-ra érve azonban elfogyott a Wisla Krakow lendülete.

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

Wisla Krakow

Sajnos hosszú évek óta nincs már könnyű helyzetben a lengyel CS:GO. A Virtus.pro régi sikerei már a múlt, a pasha-féle VP szétesése óta pedig csak szenvednek a lengyel játékosok. Sok különböző csapatot láttunk az évek alatt és látunk most is, de hosszú ideig szinte egyiknél sem tudott kialakulni egy stabil csapat, sok volt a csere, sok volt a kiégés és így a sikertelenség is. Nemrég Snax is bejelentette, hogy pihenőt tart.

Talán 2021 volt végre az az év, amikor elkezdtek javulni a dolgok, egyre több fiatal lengyel játékos jelent meg a profik között, akikkel ha nem is minden csapatnál, de végre stabil ötösök kezdtek el kialakulni. A Wisla Krakow például ilyen. A csapat 2019-ben pont a V4 Future Sports Festivalon feltűnt adwokacik felállását igazolta le kezdésnek és annak az ötösnek a magja még a mai napig is a Wisla Krakow színeiben játszik. Cserék persze jöttek melléjük, de a mostani csapat végre stabilan tud játszani és persze folyamatosan a fejlődésért dolgoznak.

A 2021-es V4 Future Sports Festivalra a lengyel nyílt selejtezőkből indulva jutottak be. Ott gyakorlatilag minden hazai ellenfelüket maguk mögé utasították, többek között az AGO, az Izako Boars és a HONORIS csapatát is le tudták gyűrni.

Az International Online Cuphoz érve a mezőny egyik legnagyobb bajnokesélyes csapata voltak, akiknek legnagyobb ellenfelüknek a SINNERSt jósoltuk. Ez be is jött, a Wisla Krakow rendíthetetlenül menetelt át a mezőnyön, egészen addig amíg össze nem találkoztak oskarékkal. Ott már pályát sem tudtak nyerni, majd az alsó ágról visszajutva az IOC döntőjébe, a SINNERS elleni visszavágójukon ugyancsak alul maradtak a csehekkel szemben.

Ettől függetlenül a budapesti LAN-ra utazást hamar biztosították maguknak és összességében az IOC-t is a második helyen zárták. Sajnos azonban a LAN-ra nem voltak eléggé felkészültek. Ahogy sokan mások, ők is beleszaladtak egy meglepetés vereségbe a Bo1-es nyitómeccsükön, de az Enterprise után a Fiend is túl nagy falatnak bizonyult számukra. Az a Fiend, akiket a dupla AWP-t erőltető, de pont ettől lehengerlő játékukkal az IOC alatt még 2-1-re vertek. A bolgárok alaposan visszavágtak Markoséknak, akik így azonnal ki is estek a versenyből.

Számukra is letaglózó volt a teljesítményük. A Fiend elleni meccs után beszélgettünk Markosszal, aki ugyancsak nem tudta hova tenni gyenge teljesítményüket. Sajnos a V4 Future Sports Festival után őket is utolérte a cserehullám, Markos kispadra került helyét pedig az Anonymoból érkező mynio vette át.

A Wisla Krakow V4FSF galériájáért kattints a képre!

A lengyel oda-vissza cserélgetés tehát még mindig nem ért véget, de tény, hogy idén már jóval összetartóbbak voltak a csapatok. Ettől azonban többre lesz szükségük, ha újra fel szeretnék lőni országukat a CS:GO nagy térképére, hiszen jelenleg az AGO áll a HLTV ranglista legelőkelőbb helyén az összes lengyel csapat közül, ők is "csak" a 38. pozíciót foglalják el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!