Assassin's Creed Infinity: Még hosszú időt kell várnunk a megjelenésig - egy helyen minden nyilvános információ

Assassin's Creed Infinity: Még hosszú időt kell várnunk a megjelenésig - egy helyen minden nyilvános információ

A Ubisoft hivatalosan csak a nevét és a megjelenés évét erősítette meg, egyéb forrásokból viszont több információ is nyilvánosságra került.

Az Infinity nevet kapta a következő Assassin's Creed-játék neve. Ezt maga a Ubisoft jelentette be, amelynek legutóbbi része, a Valhalla 2020 novemberében jelent meg, az Infinityről viszont egyelőre csak annyit tudunk, hogy valamikor 2022-ben lehet elérhető. Ennyit erősített meg a fejlesztőcsapat, ám sok pletyka látott már napvilágot a készülő játékról.

A Ubisoft sosem félt akár komolyabb szinten is változtatni a játékmeneten az első részekhez képest, az Origins, Odyssey és Valhalla például inkább a harcot részesítette előnyben a lopakodás helyett. Ez akár az Infinity-re is igaz lehet, amely egyéb nagyobb változtatásokon is áteshez. A jelenleg meglévő információmennyiség nem túl sok, az alábbiakat tudjuk egyelőre.

Megjelenési idő

Már egy ideje nem évente kapunk új Assassin's Creed-részt, 2015-ig ez még így volt, a Syndicate-et azonban 2 évre rá követte az Originst és bár az Odyssey csak 1-gyel követte ezt, a Valhallára megint 2 évet kellett várni. Úgy tűnik, az Infinity-re is 2022-ig kell várni, az eddigi játékokból kiindulva pedig valamikor 2022 novemberében lehet kész. Ez az idő azonban változhat, ha már csak azt vesszük figyelembe, hogy az utóbbi években mennyi videojáték megjelenését halasztották el.

Hol fog játszódni a cselekmény?

Az Infinity-ről az a pletyka terjed, hogy egy "élő szolgáltatásos" játék lesz, amely elszakadna a korábbi AC-játékok formájától. Más információk szerint az Infinity több kort is képernyőre hozna, a játékosok pedig ezek között is tudnának mozogni.

Ingyenes lesz a játék?

Bár az Ubisoft csendben van az AC-sorozat kapcsán, de korábban Yves Guillemot, a cég vezérigazgatója már kijelentette, hogy nem lesz free-to-play az Infinity. A legvalószínűbb, hogy egy teljes árú terméket dobnak piacra, amelyhez később további DLC-k és egyéb játékbeli tartalmakat is fogunk tudni majd vásárolni.

Mely platformokon lesz elérhető?

Ugyan erről sincsen hivatalos információ, talán nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a játék PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC (azonbelül Steam), és Stadia platformokon lesz beszerezhető. Az egyetlen kérdés viszont, hogy megjelenik-e PS4-re és Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re is?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép)

Kövess Minket!